Zelf je huis verkopen? Zo ga je te werk!

Mensen die eigenaar zijn van een woning kunnen op een bepaald ogenblik de keuze maken om deze aan te gaan bieden op de huizenmarkt. Dit bijvoorbeeld omdat ze een andere woning op het oog hebben of omdat ze misschien wel willen verhuizen naar het buitenland. Wat je reden ook mag zijn om je woning te verkopen, het spreekt voor zich dat je deze altijd op de meest efficiënte manier zal willen verkopen. Bovendien zal je ook altijd uitzicht willen houden op de meest optimale verkoopprijs. Omwille van deze reden maken heel wat mensen de keuze om een beroep te doen op een vastgoedmakelaar. Een dergelijke expert kan jou uiteraard perfect bijstaan bij de verkoop van je woning, maar brengt voor zijn of haar diensten ook een bepaalde kostprijs in rekening. Wil jij liever zelf je huis verkopen? Dan is het de moeite waard om daarbij rekening te houden met de hieronder terug te vinden informatie.

Een goede voorbereiding is cruciaal

Zelf huis verkopen is in eerste instantie iets wat in de praktijk de nodige voorbereiding vergt. Die voorbereiding is eigenlijk reeds (meer dan) het halve werk. Onder die voorbereiding begrijpen we verschillende zaken. Het gaat hierbij concreet om het volgende: 

1.    Onderzoek wat de gangbare prijzen zijn op de lokale vastgoedmarkt; 

2.    Zorg er voor dat de woning die je wenst te verkopen netjes is opgeruimd; 

3.    Maak professionele foto’s die je kan gebruiken op bijvoorbeeld online immo websites.

Door rekening te houden met de hierboven aangegeven punten zorg je er voor dat de basis voor de verkoop van je woning reeds helemaal goed zit. Gaat het hier reeds fout? Dan is de kans dat je eenvoudig jouw woning op de vastgoedmarkt voor een uitstekende prijs verkocht zal krijgen behoorlijk klein te noemen. Overigens hangt ook alles samen. Een nette, opgeruimde woning is bijvoorbeeld niet alleen nodig voor het nemen van de foto’s, het schept ook een uitstekende indruk wanneer er potentiële kopers over de vloer komen. 

Jouw woning verkopen in Tilburg

Veel mensen denken dat de vastgoedmarkt in Nederland over één globaal karakter beschikt. Dat is natuurlijk niet juist, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld de vastgoedmarkt van Tilburg. Het spreekt voor zich dat deze over een ander karakter (en tevens ook over een andere prijs) zal beschikken in vergelijking met bijvoorbeeld Amsterdam. Omwille van deze reden is het bij de verkoop van een huis dan ook steeds van belang om je in eerste instantie even te verdiepen in de waarde van je pand en in de populariteit waar deze bij potentiële kopers over beschikt. Alleen op die manier haal je namelijk het maximale uit jouw verkoop. 

Je woning verkopen in Tilburg is tot slot wellicht iets dat niet zomaar over één nacht zal gebeuren. Daarmee bedoelen we dat je even wat tijd nodig zal hebben om deze echt aan de juiste potentiële kopers verkocht te krijgen. Hou er bovendien ook altijd rekening mee dat je zal worden benaderd door heel wat mensen die uiteindelijk gewoon even een kijkje willen komen nemen in je woning. In ieder geval, wil je jouw woning verkopen? Zorg er dan altijd voor dat je daarvoor in de praktijk voldoende tijd voor handen hebt. Alleen op die manier zal je er in slagen op de best mogelijke resultaten te boeken.