Een regenton in je tuin, zinvol of niet?

Of je nu alleen een klein balkonnetje, een grote achtertuin of een volkstuin hebt, een regenton komt altijd van pas. Voor een balkonnetje is een kleine regenton voldoende, maar voor een grote achtertuin kun je beter een grote regenton aanschaffen of ervoor kiezen om gebruik te maken van meerdere regentonnen. Een regenton is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van een kunststof ton, tot een houten ton die niet alleen fungeert als opslagplaats voor regenwater, maar ook meteen als eyecatcher. Het is zelfs mogelijk om een oud wijnvat te gebruiken als regenton. Wanneer jij geen opslagplaats voor regenwater in je tuin of op je balkon hebt, is het aanschaffen van een regenton het overwegen waard. 

Altijd water tot je beschikking

Geldt er een sproeiverbod, wil je bezuinigen op het drinkwaterverbruik? Een regenton zorgt ervoor dat je altijd water tot je beschikking hebt. Regenwater opvangen in een regenton is zinvol zodat je dit water kunt gebruiken om de planten in je tuin water te geven tijdens drogere periodes. Bij Tuinenbuitenleven.com kun je precies nagaan hoe je de planten en bloemen in je tuin verzorgt tijdens drogere periodes. Daarnaast is regenwater een stuk beter voor de bloemen en planten in je tuin. Regenwater bevat namelijk geen kalk wat bij kraanwater vaak wel het geval is. Door een regenton aan te schaffen heb je altijd water tot je beschikking. 

Integreren in je woning

Wist je dat je een regenton ook kunt integreren in je woning? Hierdoor kun je jaarlijks heel wat geld besparen. Je hoeft namelijk niet langer drinkwater te gebruiken om te koken, wassen, douchen, het toilet door te spoelen etc. Je kunt namelijk investeren in een regenton met watertoevoer naar je woning. Wanneer je hier vervolgens een goede filter op aansluit kun je regenwater gebruiken voor allerlei doeleinden in en rondom je woning. Je kunt er zelfs mee schoonmaken. Natuurlijk is een standaard regenton hiervoor niet geschikt. Zo’n ton is namelijk na een flinke douchebeurt al leeg. Hiervoor zijn speciale tonnen verkrijgbaar die je zelfs in kunt laten graven. 

Decoratie item 

Een regenton is niet alleen een gebruiksvoorwerp. Zo’n ton kun je namelijk ook gebruiken als decoratie item voor je tuin. Zet bijvoorbeeld een oud houten wijnvat in je tuin en zet hier een ouderwetse pomp op. Let er wel op dat het wijnvat waterdicht is. Wanneer dit niet het geval is, kun je in het vat een plastic ton zetten. Een regenton is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor iedere tuin is er een geschikte ton verkrijgbaar. Zelfs wanneer je de regenton het liefst in een hoekje neer wilt zetten. Ook in een kleinere tuin kun je iedere ruimte optimaal benutten.