Een statafel mag niet van uw evenement ontbreken

Als u een tuinfeest geeft, een overdekt evenement organiseert of een receptie in moet plannen, een statafel is in die gevallen bijzonder handig. U kunt op deze tafels hapjes serveren, mensen kunnen er stoppen om wat te eten en drinken en even een pauze nemen van waarmee ze bezig waren. Statafels zijn minder formeel dan standaard tafels, omdat de gebruikers net zo gemakkelijk weer gaan als ze gekomen zijn. Statafels zijn dan ook bedoeld voor voorbijgaande gasten en niet voor bezoekers die op hun plek moeten blijven zitten.

De vele functies van de statafel

Statafels in een verscheidenheid aan situaties dienst doen. Bij georganiseerde feesten is het heerlijk om even een drankje te nemen aan de statafel voordat u weer de dansvloer op duikt. Bij een trouwerij kunt u hapjes op de statafels serveren en de gasten wat te eten geven terwijl het bruidspaar foto’s aan het maken is. Bij een beurs kunt u statafels gebruiken om flyers, relatiegeschenken en andere informatie over uw bedrijf te presenteren. Misschien is een statafel een uitkomst in uw kantine op het werk of voor bij uw café. Er zijn voldoende functies te bedenken voor statafels en de mogelijkheden zijn groot.

Verschillende soorten statafels

Er zijn een aantal verschillende soorten statafels. Als u een evenement organiseert dat dezelfde dag weer opgeruimd moet worden, dan zijn lichtgewicht inklapbare statafels natuurlijk ideaal. Uiteraard zijn er ook zwaardere statafels, bijvoorbeeld van hout, en deze zijn bedoeld om op één plek te blijven staan. Er zijn grote statafels waaraan 5 mensen of meer kunnen staan, maar er zijn ook kleinere en intiemere statafels. Het is belangrijk dat u een statafel uitkiest die past bij uw evenement, dus denk hier goed over na.

De aankleding van de statafel

Vervolgens heeft u ook nog de mogelijkheid om uw statafels op verschillende manieren uit te rusten. Betreft het een evenement van uw werk, bijvoorbeeld, dan kunt u statafels in de kleur van uw bedrijf uitkiezen. Het is mogelijk om logo’s op het tafelblad te laten drukken, om een bepaalde print uit te kiezen, om verschillende kleuren met elkaar te combineren en zelfs om een statafel met een rok met een zebraprint te kiezen. De mogelijkheden zijn groot, maar ook hier zijn deze weer bijzonder belangrijk, want u wilt met uw statafel het juiste bericht afgeven.

Statafels kunt u huren of kopen

In sommige gevallen zal u uw statafels het beste kunnen huren en in andere gevallen is kopen beter. Het ligt er maar helemaal aan wat u met de statafel wilt doen en hoe veel u ze nodig heeft. Huren is echter niet altijd goedkoper, want er zijn ook hele mooie budget statafels beschikbaar waarmee u voor weinig geld toch mooie tafels kunt plaatsen. Deze zijn vaak voorzien van een tafelrok en een topcover en u heeft dan zelf de keuze uit een aantal kleuren. Wat ook uw beslissing, met een statafel kunt u een feestje, evenement, beurs of receptie een relaxte en frisse uitstraling geven. Reken er maar op dat uw statafels gebruikt zullen worden!