Etenstijd? Verwen je gasten dan maar flink!

En nee, niet alleen hun smaakpapillen. Alle zintuigen die geprikkeld kunnen worden zou je ook echt flink de kost moeten geven. Lees in onderstaande tips hoe je dat voor elkaar krijgt!

Heel eerlijk gezegd, dat kan op zoveel manieren. En de wijze waarop jij dat aan zou willen pakken is natuurlijk heel persoonlijk. Beschouw onderstaande dan ook slechts als inspiratie en niet als blauwdruk voor een geslaagd samenzijn. Voel je geheel vrij om zelf een invulling te geven aan de manier waarop jij je gasten behaagt. Ga uit van je intuïtie en je kunt het gewoonweg niet fout doen! Althans, daar gaan we heel voorzichtig vanuit…

Verlichting

Hoe zien mensen jouw woonkamer? Ja, met hun ogen. In de avond heb je dan ook flink wat aan je verlichting. Maar dat is niet een kwestie van klik een lampje aandoen en klaar. Nee, door strategisch met je spots en lampen om te gaan, zet je namelijk een dijk van een sfeer neer die past bij het samenzijn, je interieur en/of het seizoen. Zorg er met je verlichting voor dat je bezoekers zich bij jou helemaal thuis voelen!

Aroma’s

Wat ruikt mijn neus? Zelfs ver vóór etenstijd kun je ervoor zorgen dat je gasten met de heerlijkste geuren verwend worden. Geurbranders en -kaarsen die sterk overeenkomen met het seizoen en/of de persoonlijke favoriete luchtjes van je bezoekers weten de ambiance in je woonkamer helemaal af te maken.

Servies

Presentatie beperkt zich niet tot je woonkamer. Ook de manier waarop jij straks de heerlijkste gerechten serveert moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Dit soort details zullen je gasten namelijk ook bijblijven. Aandachtspunten dus, ervan uitgaande dat je hen vaker over de vloer wilt hebben.

Aan tafel

Zodra je gasten de gedekte tafel naderen, zet je ze neer op comfortabele stoelen. Ontbreken die nog aan je geluk? Tijd om een keuze te maken, in dat geval! Wat dacht je bijvoorbeeld van een immer populaire buisframe eetkamerstoel? Al sinds begin vorige eeuw zijn die niet meer uit de wereld van keukeninterieur weg te denken. Dat hebben ze te danken aan hun comfort en de breed gevarieerde uitvoeringen die er beschikbaar zijn. Ze garanderen een uitgelezen combinatie van aangenaam zitten en heerlijk eten!