Euonymus Japonicus kopen als buxus vervanger

De Euonymus Japonicus is een andere benaming voor de Japanse Kardinaalsmuts of de Green Spire. Dit is een oersterke heester met prachtige, gekartelde bladeren. Deze zijn donkergroen gekleurd en hebben een langwerpige vorm. De Euonymus Japonicus kent zijn oorsprong in Japan. Gewend aan het zeeklimaat aldaar, dat onder andere koude winters bevat, blijkt de Euonymus Japonicus een heel geschikte plant voor ons klimaat. Ook tijdens strenge vorst zal deze heester zijn blad niet verliezen. Hierdoor kunt u het hele jaar genieten van prachtig groen in uw tuin. De Euonymus Japonicus wordt veel gebruikt voor het creëren van haagjes. Ze worden vaak aangeplant als erfafscheidingen met de tuin van de buren of met een aangrenzende weg of stoep. Maar ook in een border of als groepsbeplanting staat de Euonymus Japonicus prachtig.

Euonymus Japonicus kopen

De Euonymus Japonicus is bij diverse tuincentra en andere bedrijven te koop. Maar wilt u er zeker van zijn dat u kwalitatief zeer goede planten krijgt tegen een aantrekkelijke prijs dan is dit een echte aanrader. Omdat zij een eigen kwekerij hebben waar de Euonymus Japonicus wordt opgekweekt tot een sterke plant weet u zeker dat het qua kwaliteit zeker goed zit. Wanneer u veel planten nodig hebt loont het altijd de moeite om bij deze Euonymus Japonicus kwekerij een vrijblijvende offerte op te vragen. Na het plaatsen van een bestelling worden de Euonymus Japonicus in een stevige verpakking naar u verzonden. Door de snelle levering vanuit de eigen Euonymus Japonicus kwekerij komen de planten zo vers mogelijk bij u aan.

De Euonymus Japonicus aanplanten

De Euonymus Japonicus een populaire haagplant, die veel in de Nederlandse tuinen wordt geplant. Het voordeel is dat ze relatief snel groeien, maar uiteindelijk 80cm hoog worden. Het is een makkelijke plant om te onderhouden en kan zowel op een zonnige plek als in de (half) schaduw geplant worden. Uiteraard zal ook de Euonymus Japonicus Green Spire minder hard groeien, wanneer deze in de schaduw geplaatst wordt. Het aanplanten van de Euonymus Japonicus kan gedurende het hele jaar, behalve wanneer het vriest. Wanneer u het als haag wilt aanplanten graaft u hiervoor een geul. Om er zeker van te zijn dat de Euonymus Japonicus recht staat kunt u een hulplijntje spannen. Zorg er wel voor dat de grond goed waterdoorlatend is door het om te spitten. Voeg aan de geul wat organische meststof toe zodat de Euonymus Japonicus daaruit de benodigde voedingsstoffen kan halen. Zorg na het aanplanten voor voldoende water en snoei de topjes één maal per jaar na het winterseizoen.