Groenblijvende, hoge haag

Wanneer u houdt van een haag die niet alledaags is maar wel mooi groen blijft is de Portugese laurier wellicht iets voor u. De heester heeft grote, glanzend groene bladeren die een beetje leerachtig aanvoelen. Ondanks dat hierdoor de Portugese laurier wat grover overkomt dan bijvoorbeeld een buxus kent het wel een opgaande, compacte groei. Dat betekent dat een Portugese laurierhaag niet heel breed uitwaaiert. Bovendien is deze plant geschikt voor iedere snoeivorm waardoor u zelf kunt bepalen hoe hoog en breed de haag groeit. Omdat het een dichte vertakking kent is de Portugese laurier ideaal wanneer u beschut wilt genieten in de tuin en gesteld bent op uw privacy. De heester is winterhard zodat u het hele jaar een prachtig groene haag hebt. De Portugese Laurier is een plant, die gemakkelijk is qua onderhoud en groeit goed op vrijwel alle grondsoorten. De Portugese Laurier is zowel geschikt om in de zon als in de schaduw te planten. Doordat deze heester voorzien is van een mooi blad en een wintergroen karakter is, wordt deze plant vaak toegepast als de buxusvervanger.

Portugese laurier kwekerij

Bij de Portugeselaurierkwekerij.nl vindt u zeer betaalbare Portugese laurier planten die zeer sterk en gezond zijn met een goed doorwortelde kluit. Dat komt omdat ze uit de eigen kwekerij komen. Hierdoor kunnen de kosten laag worden gehouden wat voor u als klant natuurlijk erg fijn is. De tijd en aandacht die tijdens het kweken van de Portugese laurier iedere plant heeft gehad is duidelijk te merken. Een krachtige heester die zich snel thuis voelt in uw tuin en een ware aanwinst is. Ze zijn bij de Portugese laurierkwekerij te bestellen in diverse hoogtematen en worden snel geleverd in een stevige verpakking. Ophalen bij de kwekerij in Lunteren behoort ook tot de mogelijkheden. Hebt u een grote hoeveelheid Portugese laurier nodig? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

De schoonheid van een Portugese laurier

De Portugese laurier kan aangeplant worden op iedere standplaats en gedijt goed in elke grondsoort. Wel is het belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is. Voor het aanplanten kunt u dus het beste de grond even goed omspitten. Niet alleen als haag is de Portugese laurier een schoonheid om te zien. Ook solitair in een border of een sierpot op het terras is het een beauty. Eens per jaar snoeien, zo rond de langste dag van het jaar, zorgt ervoor dat de Portugese laurier weer goede vertakkingen maakt en zijn mooie vorm behoudt.