Gietvloer in de badkamer om het comfort te verhogen

Veelzijdig en praktisch, een gietvloer in de badkamer vraagt om een goede uitvoering en dient stap voor stap zorgvuldig te worden uitgevoerd. Gietvloeren zijn de laatste 10 jaar begonnen aan een opmars. Ze zijn veelzijdig en duurzaam. Niet alleen voor in de woonkamer, maar ook in de badkamer worden ze steeds vaker toegepast. Vooral op de wanden doet de coating laag van een gietvloer het geweldig. Uiteindelijk is dit type vloer een economische en stijlvolle optie. Door de veelzijdigheid van de vloer kan het worden gebruikt in zowel rustieke als hedendaagse projecten. En als plus zijn ze ook nog eens sfeer en comfort verhogend. 

Gegoten vloeren hebben vele toepassingen

Gietvloeren hebben vele toepassingen. Naast dat ze veelal in bedrijven worden gebruikt, zien we tegenwoordig ook in steeds meer huis een gietvloer liggen. Ze zijn dan ook praktisch en hebben bovendien een lange levens duur. Naast deze voordelen worden gietvloeren beschouwd als resistent (bacteriën maken geen kans) en gemakkelijk te onderhouden. De gietvloer kan in verschillende omgevingen van het huis worden aangebracht, zo ook in de badkamer. 

Gietvloer in de badkamer 

Waar we in de woonkamer voor gietvloeren zien, zien we in de badkamer steeds vaker ook een gietwand. Vaak zijn ze dan wel gecombineerd met een gietvloer, om optimaal te profiteren van de voordelen. Daarnaast geeft het aanbrengen van een gietvloer in combinatie met een gietwand de badkamer een hele mooie uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkergrijze gietvloer in combinatie met lichtgrijze wanden. Een gietvloer voor een luxe uitstraling is dan ook deze een goede optie voor in de badkamer. 

Gietvloer kleuren

Gelukking kun je tegenwoordig gietvloeren in allerlei verschillende kleuren krijgen. Wel zo fijn als je de sfeer en comfort in jouw huis wil verhogen met een vloer in de kleur die jij graag wilt. Zo kun je gaan voor een mooie witte vloer als de van strak houd. Maar denk ook eens aan een gietvloer met een betonlook of juist een gietvloer van microcement. Deze vloeren zijn ook te krijgen in verschillende kleuren.  

Gietvloer laten gieten

Je bent overtuigd en wil een gietvloer? Dan is het altijd verstandig om een professional in de arm te nemen. Het gieten van een gietvloer of het aanbrengen van een gietwand is ene hele lastige klus, waarbij veel mis kan gaan. Heb je de ondergrond die goed bewerk? Dan zie je alle kleine putje en gaatjes door de gietlaag heen. Heb je het gegoten op een vloer die niet goed droog is? Dan kan de vloer wanneer het warmer wordt gaan scheuren. Een van de factoren die dan ook van invloed is op de uiteindelijke kwaliteit van de gietvloer is de ‘uitharding van het beton’, ook wel de ondergrond. Het wordt dan ook niet aangeraden om in nieuwbouw huizen meteen een gietvloer te laten gieten. De muren, maar ook de vloer bevatten vaak nog heel veel bouw vocht. Je zou dit wel kunnen oplossen door je huis te ontdoen van het vocht door het goed te luchten voor een langer periode.