Goddelijk wonen doe je natuurlijk met een nieuwe gietvloer!

Gietvloeren zijn de meest strakke soort vloeren die je je maar kunt voorstellen. Het grote voordeel van een gietvloer is dat hij alle ruimtes met elkaar kan verbinden en oneffenheden kan wegwerken. Je ziet dan geen verschil tussen de vloer in de hal, de woonkamer, de keuken en andere ruimtes op dezelfde verdieping. Het mooiste ervan is dat gietvloeren een blank palet en volledig naadloos oppervlak creëren. Dit blanke palet kan een binnenruimte verenigen en zorgt voor een minimalistische en elegante afwerking. De kosten van een gietvloer komen overeen met andere kwaliteitsvloeren, maar door de duurzaamheid is de gietvloer een betere investering dan andere vloerbedekkingen.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren op basis van beton, maar dit soort vloeren worden ook gemaakt van mengsels van beton, kunsthars en epoxy. Een epoxy gietvloer is vooral geschikt als vloerafwerking voor kantoren of bedrijfspanden. Dit soort vloeren zie je vaak in ziekenhuizen, autobedrijven en technische ruimtes.

Polyurethaan

Deze kunststof gietvloer scheurt niet omdat hij licht elastisch is en hij is vooral makkelijk te onderhouden. Je begint met het kiezen van een basiskleur. Dit soort vloeren kun je vervolgens laten instrooien met flakes. Met deze kleurvlokken in twee verschillende maten komt je moderne interieur tot leven. Als je gietvloer nog nat is, worden de flakes uitgestrooid. Meestal worden kleine flakes gekozen voor een subtiel element, en grotere flakes als decoratief effect bij grotere oppervlakken. 

Kunsthars

Dan zijn er kunsthars gietvloeren, ook wel kunststof. Deze vloer verandert uw interieur in een sprekende ruimte met een strakke uitstraling. Een unikleur gietvloer is zowel zakelijk als privé toepasbaar. Ze zijn verkrijgbaar in bijna elke kleur en kunnen bijvoorbeeld gepolijst beton nabootsen.

Betonlook

Een betonlook gietvloer wordt ook wel woonbeton genoemd. Deze vloeren zijn waterdichte, cementgebonden vloerproducten gemaakt van hoogwaardig materiaal. Aan dit type gietvloer wordt geen water toegevoegd, maar een speciale hars. Dit zorgt ervoor dat de vloer flexibel blijft en dus niet zal barsten, maar toch uitermate sterk wordt. Na het gieten en het drogen volgt de eindafwerking door middel van een sealer. Deze sealer is samengesteld door een combinatie van een 2-componentenlak en de sealer zelf. Door de speciale samenstelling kan elke stabiele ondergrond voorzien worden van een strakke vloer. De kosten van een gietvloer zijn vergelijkbaar met andere oplossingen. En een hypermoderne betonlook uitstraling heeft als basis enorm veel designmogelijkheden. U kunt hem laten gieten in uw woonkamer, keuken, maar ook natte ruimtes zoals de badkamer.