Veilig rondlopen

Nooit meer uitglijden

De straat ligt vol met bladeren en de sokken worden steeds dikker – dit kan natuurlijk zorgen voor gevaarlijke situaties op de trap. Vaak zijn onze trappen gemaakt van glad materiaal en hierop kunnen we weleens uitglijden. Om dit uitglijden zoveel mogelijk te voorkomen zijn er natuurlijk een aantal opties. Een hiervan is het gebruik van anti slip strips die u op de trap kunt bevestigen. Deze strips kunt u heel gemakkelijk zelf aanbrengen op het oppervlak van de trap en ze zijn perfect voor het voorkomen van uitglijden en vallen.

Bij de aanschaf van zulke antislip strips voor op uw trappen zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar u op moet letten. Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten te verkrijgen en ook de kwaliteit kan wel eens verschillen. Daarnaast zal ook de prijs een bepalende factor kunnen zijn en zijn er verschillende uitvoeringen waaruit u kunt kiezen.

Kleuren, soorten en materiaal

Natuurlijk is het uitkiezen van de juiste kleur die past bij uw trap en interieur en belangrijke keuze. De strips worden in verschillende kleuren gemaakt, zodat er voor iedere woonsituatie een bijpassende optie is. Daarnaast zijn ze vaak te verkrijgen in verschillende lengtes en breedtes, zodat u de strip kunt aanpassen op de trapsoort die u heeft. Een keuze die iets meer tijd vergt, is de keuze voor het soort materiaal. Tegenwoordig zijn de strips in verschillende materialen verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan een korrel materiaal, een strip gemaakt van vinyl, signaal of pvc-elastomeer.

Leestip: Antislip trappenlak aanbrengen geeft nog meer antislip

De korrel strip kunt u een beetje vergelijken met schuurpapier en heeft een stroeve en korrelachtige oppervlakte. Deze soort is bijna overal te verkrijgen in de bouwmarkt. Alhoewel hij gemakkelijk aan te brengen is, gaat de korrel tape minder lang mee en kan hij door z’n korrelige oppervlakte ook de stof van sokken laten slijten. De strip met vinyl profiel is optimaal voor binnenruimtes waar u met blote voeten loopt. De strip is gemaakt van kunststof en heeft een bobbelig profiel. Deze soort is daarom optimaal voor nattere binnenruimtes, zoals een badkamer of sauna, maar kan snel slijten als u er met schoenen overheen loopt. Tape met een signaal toplaag is een van de sterkste varianten die u kunt krijgen. Deze soort tape is erg duurzaam en door de speciale tesa plak laag ook nog waterbestendig. Hierdoor kunt u de tape ook op een buiten locatie gebruiken en zal hij lang meegaan, zelfs in donkere en extreme weersituaties. De laatste variant, de pvc-elastomeer strip, is nieuwer en speciaal gemaakt voor de woonsituatie. Hij is optimaal voor de trappen in uw huis en zeer eenvoudig aan te leggen. Met de nieuwste ontwikkelingstechnologieën is het product erg duurzaam en kunt u hem lange tijd gebruiken zonder dat hij aangetast wordt of slijt.

Uitgelicht: Trap ideeën voor antislip en het opknappen van je trap

De keuze is reuze en voor iedere situatie is er weer een andere strip die het beste past. Neem de tijd en kies de strip die het beste past bij uw wensen en leefomgeving, zodat u veilig kunt blijven rondlopen.