Help! Hoe overleef ik een verbouwing?

Het verbouwen van je woning kan een hoop stress met zich meebrengen. Je kan constant met de vraag in je hoofd zitten of alles wel loopt zoals je het in gedachten hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend. Maar, je kunt enkele maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de stress minder wordt. Hoe dan vraag je je af? Wij hebben een aantal punten voor je op een rij gezet.

Zorg voor een gedetailleerde planning

De meest belangrijke tip die we kunnen geven is het maken van een gedetailleerde planning. Zorg dat je de 3 W’s goed in kaart brengt. Wanneer moet wie wat doen. Zo weet iedereen, inclusief jij, waar hij of zij aan toe is. Het is tevens handig om uitloop en backups in te plannen. Want ja, er kan natuurlijk alsnog van alles gebeuren. Maar als je enkele weken uitloop inplant, kun je eventuele problemen alsnog opvangen. Daarnaast kun je met backups ervoor zorgen dat wanneer iemand ziek is, er een vervanger is. Dit zorgt voor een grotere mate van rust bij jezelf.

Besparen? Vraag vrienden of familie!

Natuurlijk wil je dat alle klussen goed worden uitgevoerd. Hiervoor kun je het beste klusjesmannen inhuren. Maar, dit kost je wel een hoop geld. Wat je ook kunt doen is eens rond gaan kijken in je vrienden- en familiekring. Wellicht dat je een oom hebt die in de bouw werkt of heb je vrienden die timmerman of schilder zijn. Het scheelt enorm in de kosten als die je kunnen helpen. Daarnaast is het natuurlijk gezellig om te klussen met je vrienden of familie. Zo kun je na de tijd nog even lekker een drankje drinken met z’n allen.

Zorg voor de juiste materialen

Bereid je goed voor door de juiste materialen in huis te hebben. Breng van te voren goed in kaart welke klussen allemaal uitgevoerd moeten gaan worden en wat daarvoor nodig is. Zorg ook dat je soms wat extra materialen, zoals bijvoorbeeld verf, hebt. Het kan gebeuren dat je soms net wat extra nodig hebt en het is dan vervelend om weer naar de winkel te moeten gaan. Denk hier goed over na, want je ziet soms gemakkelijk iets over het hoofd. Ga je bijvoorbeeld verbouwen en komt er veel afval vrij? Dan moet je ook denken aan een container huren voor het opvangen van alle troep.

Wij hopen je een duwtje in de goede richting te hebben gegeven met deze tips en wensen je veel succes met je verbouwing.