Het balkon inrichten

Een balkon is in de meeste gevallen niet zo groot, anders wordt het vaak al terras genoemd. Is jouw balkon lekker knus? In dit artikel lees je de beste tips om zowel ’s winters als zomers te genieten van jouw kleine paradijs buiten de deur. En dat is makkelijker dan je denkt…

Locatie van het balkon

Waar is je balkon gelegen? Is het heel zichtbaar en onderdeel van de woonkamer? Of is je balkon alleen te bereiken via bijvoorbeeld de keuken? In alle gevallen is het raadzaam je balkon echt onderdeel van je interieur te maken. Zo heb je meer connectie met buiten en wordt je huis zomaar een stuk groter. Een handige truc is om planten op je balkon te plaatsen die je ook van van binnen kunt zien. Gebruik een kastje of verhoging om ervoor te zorgen dat je nieuwe conifeer of olijfplant ook écht zichtbaar is.

Het inrichten van het balkon

Het voordeel van het inrichten van een balkon is dat je vrij snel op de hoogte bent van de mogelijkheden of onmogelijkheden. Past er een eettafel met stoelen of kan je beter gaan voor een inklaptafel met wat kleinere stoeltjes. En niet onbelangrijk, houdt rekening met de ruimte die de openslaande balkondeur nodig heeft.

Een houten vloer

Een eenvoudige truc om je balkon een chique aanzien te geven is het leggen van een houten vloer. In dit geval is goedkoop wel vaak duurkoop. Schaf een goede kwaliteit houten vloer die je niet elk jaar hoeft te vervangen. Een goede vloer kan ook tegen regenwater. En zorg ervoor dat de houten vloer niet de regenpijp verstopt. Houd de afvoer vrij en leg er een gaas overheen om het vrij te houden van afval.

Kunstgras

Een hele moderne oplossing is het leggen van kunstgras op je balkon. Een hele frivole toevoeging aan je balkon. Bij kunstgras geldt hetzelfde als bij de houten vloer. Kies altijd voor kwaliteit. Mindere kwaliteit kunstgras kan na een regenbui vrij lang nat blijven aanvoelen. Het voordeel van kunstgras op je balkon is, is dat het goed te combineren is met allerlei leuke hebbedingetjes.

Balkon muur decoreren

We hebben het nu over planten en over de vloer gehad, maar je kan natuurlijk ook nog je muur decoreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hele leuke bamboewand? Een bamboewand is heel eenvoudig aan de muur op te hangen. Tot slot is het zaak je balkon af te maken met leuke accessoires. Smaakvolle bloempotten of windlichten met mooie kaarsen erin zijn zeker een aanrader. En om het helemaal compleet te maken kan je bloembakken over de reling hangen, dat vinden de buren ook leuk. En voor de wat frissere avonden mag een elektrisch terras verwarmer helemaal niet ontbreken!