Het verschil tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt vloer

Met een eikenhoutenvloer leg je pure kwaliteit in je woning. Eikenvloeren zijn vrijwel de stevigste vloeren die er te krijgen zijn. Doordat ze vele jaren meegaan, is het een goede en duurzame keuze om zo’n vloer in je woning te leggen. Eikenhoutenvloeren zijn in verschillende patronen te verkrijgen. De visgraat vloer en de Hongaarse punt vloer zijn hier enkele voorbeelden van. Maar wat zijn hier nu precies de verschillen tussen? We zetten het hieronder voor je uiteen. 

Het perfecte patroon voor jou 

Op het eerste gezicht lijken de visgraat vloer en Hongaarse punt vloer op elkaar. Echter, er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee. Het materiaal is natuurlijk van dezelfde degelijke kwaliteit, het gaat hier immers allebei om eikenhouten vloeren.

Het grote verschil zit ‘m in de patronen die voor de twee vloeren gebruikt worden. Een visgraat vloer maakt gebruik van een trapsgewijze opmaak. Het patroon is niet direct naast elkaar, maar op elkaar. Dat patroon kom je ook vaak op straat tegen bij dunnen bakstenen. Een Hongaarse punt vloer geeft al een beetje weg hoe die eruit ziet. Het patroon loopt namelijk in een punt. De planken liggen met de punt tegen elkaar, in plaats van boven elkaar. Ze liggen dus als de punt van een pijl tegen elkaar.

Welk patroon kies jij? 

Het kiezen van het juiste patroon gaat puur om jouw eigen smaak. Maar beide opties zijn een goede keuze voor als je net even wat anders wilt, dan de standaard naast elkaar liggende planken. Gebruik je nog meer patronen in je woning? Kies dan voor het patroon dat het beste past. Twee tegenstrijdige patronen, maken een ruimte al snel te druk. Dit kan ervoor zorgen dat je een andere sfeer creëert dan oorspronkelijk de bedoeling was. 

Keuze zat 

Zoals eerder gezegd kies je bij eikenhout voor kwaliteit. Eikenhout is ontzettend degelijk en mooi afgewerkt. Je zult geen lelijke groeven of spleten te zien krijgen. Daarnaast heb je ook nog eens veel keuze in de kleur die je kiest. Of je nu een lichte, donkere, geel achtige of toch meer een rode eikenhoutenvloer wilt, ze zijn allemaal verkrijgbaar.

Een eikenhouten vloer is echt iets speciaals in je woning. Zo’n vloer verdient dan ook speciale aandacht. Kies er daarom wel voor om de vloer door een specialist te laten leggen. Die weten namelijk precies hoe ze met dit materiaal om moeten gaan.