Wat als ik je vertel dat je nooit meer last hebt van ongedierte en fel zonlicht

Ben je op zoek naar mooie binnenluiken, waarbij de lamellen verstelbaar zijn? Dan is de aanschaf van zogeheten shutters een goede optie. De meest voorkomende binnenluiken zijn van hout gemaakt, maar een andere materiaalkeuze zoals aluminium of pvc is natuurlijk ook mogelijk. 

De binnenluiken zijn goed te gebruiken om jouw daglicht te regelen door middel van de verstelbare lamellen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel daglicht je naar binnen wilt laten komen en wat mooi valt qua daglicht. Eigenlijk kun je op deze manier dus de binnenzonwering regelen. De zogeheten shutters kunnen op diverse soorten ramen worden gezet. Zo zijn ze verkrijgbaar voor brede en schuine ramen en voor dakramen. 

Horren daar kun je wat mee

Heb je brede ramen dan kun je de luiken op diverse manieren laten monteren door bijvoorbeeld rails te gebruiken. Is er sprake van een schuin raam, dan worden de luiken op maat gemaakt. Daardoor blijven de ramen hun originele vorm behouden. 

Wil je luiken voor een dakraam, dan is dit ook mogelijk. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de kantelmogelijkheden van het raam. Ook het plaatsen van horren voor het tegengaan van insecten is mogelijk. De horren worden dan gemonteerd voordat de luiken worden geplaatst. 

Voordelen gebruik binnenluiken

Met shutters in huis profiteer je van verschillende voordelen. Het is niet alleen een raamdecoratie, maar ook ideaal voor een goede binnenzonwering. Je kunt namelijk zelf regelen hoeveel zonlicht je wilt binnenlaten voor het creëren van de juiste sfeer. Of misschien komt het juist goed uit omdat je de warmte buitenshuis wilt houden of omdat je iets wilt lezen en te vel zonlicht hinderlijk is. Daarnaast kun je zelf je privacy regelen. Ideaal dus! De luiken zijn op bijna alle soorten ramen te plaatsen. 

Verder kunnen de luiken ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de kastdeuren. Een bijkomend voordeel is dat de luiken in de winter de warmte binnen houden en in de zomer blijft het huis juist lekker koel.

Denkend aan het energieverbruik kun je met de luiken aanzienlijk besparen. Ook zijn ze makkelijk schoon te houden, zijn ze vochtbestendig en makkelijk in gebruik. Uiteraard is het mogelijk om horren te plaatsen om insecten tegen te gaan. Deze horren kunnen gemakkelijk voor de shutters worden geplaatst. 

Plaatsing

De luiken kunnen in de dag, op de dag, op het kozijn of met een R-frame worden geplaatst. In de dag betekent dat ze geplaatst worden binnen de muuropening. Wanneer ze op de muur geplaatst moeten worden, heet dat monteren op de dag. Het kan ook op het kozijn worden gemonteerd en als R-frame wanneer er oneffenheden zijn of de muur niet helemaal recht is.