Hoe moet je de Ilex crenata snoeien?

Om ervoor te zorgen dat de Ilex crenata een prachtige, volle haag wordt is het goed om deze twee keer per jaar te snoeien. Hiermee bevorder je de groei en zorg je ervoor dat het eindresultaat goed wordt. Eenmaal voor de zomer en eenmaal na de zomer snoeien wordt hierbij aanbevolen.

De Ilex crenata haagplant snoeien

Het advies is om tweemaal per jaar de Ilex crenata te snoeien. Hiermee zorg je ervoor dat de haagplant een mooie, volle vorm krijgt. Dit komt omdat het een erg toegankelijke plant is hiervoor. Je kunt de Ilex Crenata namelijk in veel verschillende vormen snoeien. Deze vormen hoef je niet al te vaak bij te houden.

De Ilex Crenata is zo toegankelijk om te snoeien, omdat de plant niet zo snel groeit. Dit maakt dat je de plant niet zo vaak hoeft te snoeien als andere planten. Dit is erg handig als niet zo vaak wilt snoeien.

Naast dat de Ilex Crenata erg toegankelijk is om te snoeien, is het ook nog eens een plant die er goed uit ziet. Dit komt omdat de bladeren van de Ilex Crenata een mooie kleur donkergroen zijn. Dit ziet er erg mooi uit in verschillende tuinontwerpen.

Ilex Crenata planten

Als je de Ilex Crenata wilt planten, is het ook belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. De Ilex Crenata is namelijk een plant die het beste groeit in een licht zure grond. Als je geen licht zure grond in je tuin hebt, is het mogelijk om een beetje turf aan de grond in je tuin toe te voegen. Dit zorgt er namelijk voor dat de grond licht zuur wordt. Dat is natuurlijk wat je graag wilt.

Op het moment dat je een Ilex Crenata eenmaal in de grond hebt staan, is het gevaar klein dat de plant niet goed groeit. De Ilex Crenata is namelijk een plant die in het begin snel groeit als deze eenmaal goed aanslaat in de grond. Dit gebeurd vaak best snel. Daarom is de Ilex Crenata een handige plant om als haag te gebruiken.