Hoe plaats je een vloerverwarming?

Het is steeds aantrekkelijker geworden om voor een vloerverwarming te kiezen. Niet voor niets zijn er steeds meer huishoudens, die dit type verwarming in hun woning laten installeren. Een van de voordelen van een vloerverwarming is het feit, dat de warmte op een heel geleidelijke manier over de ruimte wordt verspreid. Bij een radiator stijgt de warmte langs de randen van de ruimte op, om vervolgens naar het midden te stromen via het plafond. Dit kost veel meer energie, wat een vloerverwarming duurzamer en daarbij goedkoper maakt. Des te minder energie je verbruikt, des te lager zullen ook je maandlasten zijn.

Zelf een vloerverwarming plaatsen in huis

Hoewel het wordt afgeraden om zelf aan de slag te gaan bij het aanleggen van een vloerverwarming, kan dit het overwegen waard zijn. Op internet vind je handige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe je deze klus uit kunt voeren. Allereerst zal de vloer opengehaald moeten worden. Vervolgens kun je hier de leidingen aanleggen, die de vloerverwarming van voldoende warm water voorzien. De laatste stap is het opnieuw leggen van de vloer. Met name het aansluiten van de leidingen moet heel nauwkeurig worden gedaan. Zo worden lekkages in huis voorkomen.

Hulp bij het monteren van een vloerverwarming

Verstandiger is het om een vloerverwarming installeren over te laten aan een gespecialiseerde organisatie. Zij hebben een ruime ervaring in de montage van een vloerverwarming, wat de kans op complicaties sterk verkleint. Ook kan zo’n organisatie je van persoonlijk advies voorzien over mogelijkheden die je hebt. Wat is het rendement van verschillende soorten vloerverwarming? Is de vloerverwarming te combineren met zonnepanelen? Enzovoorts. Bovenal profiteer je van lekkere warme voeten als je aan een nieuwe dag begint. Wie wil dat nou niet? Je kunt de vloerverwarming in je slaapkamer, woonkamer of bijvoorbeeld badkamer laten plaatsen.