Tips voor een succesvolle bezichtiging in Rosmalen

Wilt u verhuizen? Dan wilt u natuurlijk uw huidige woning snel verkopen. Mooie foto’s maken voor Funda zijn de basis. Tijdens een open huizen dag kan het maar zo gebeuren: de deurbel gaat en er staat een kijker voor uw deur. Hoe kunt u die zo goed mogelijk voorbereid te woord staan? Waar moet u op letten? Hoe pakt u dat aan? Heeft u eenmaal mensen die willen bezichtigen, dan is het de kunst om een goede indruk te maken. Omdat kandidaat-kopers informatie graag uit de eerste hand ontvangen, wordt een persoonlijke rondleiding zeer op prijs gesteld. Dit zijn dé tips voor een succesvolle bezichtiging.

De grote onderhoud

Veel huizenzoekers laten slecht onderhouden, gedateerde woningen links liggen. Kopers willen grootschalige verbouwingen niet direct meefinancieren in hun hypotheek. Mocht uw huis in een slechte staat verkeren, voer dan eerst achterstallig onderhoud uit voordat u het op de markt zet. 

 

In een huis mag geleefd worden. Rondslingerend speelgoed, een stapel met magazines op de tafel of een volle wasmand is ook herkenbaar voor iedereen. Tijdens een bezichtiging kan uw huis niet opgeruimd genoeg zijn. Zo kan de mogelijke koper de ruimte goed bekijken en wordt deze afgeleid door de vieze vaat in de keuken of een spinnenweb aan het plafond. Zorg er daarom voor dat uw huis ook schoon is.

 

Heet mensen welkom maar niet te welkom

Wees een gastheer of gastvrouw zoals u dat bent bij een hotel of restaurant. Geef mensen direct bij de deur een hand. Mensen komen sfeer proeven en die sfeer bepaalt u. Probeer wel zakelijk te blijven. Kijkers moeten niet het gevoel hebben dat ze op visite zijn. Dat is al snel het geval bij een bezichtiging bij de eigenaar. Kopers kunnen zich hierdoor minder goed inleven hoe het zou zijn als ze zelf in de woning zouden wonen. Kijkers zijn erg kritisch tegenwoordig. Maar zeg nu zelf. Als u op bezoek gaat bij de eigenaar dan zal u ook niet heel openlijk kritisch zijn. Uit beleefdheid geven kijkers aan de eigenaar vaak de gewenste antwoorden.

 

Begeleid kijkers naar een fijne ruimte

Neem kijkers direct mee uit de gang. Het is een krappe ruimte en vaak niet de beste plek van het huis. Neem ze mee naar een fijne ruimte: de woonkamer, keuken of bijvoorbeeld de tuin. U kunt daar even met ze praten terwijl ze uw huis al kunnen bezichtigen.

 

Geef een korte pitch

Bent u bijvoorbeeld woonachtig in Rosmalen. Een huis verkopen Rosmalen is niet makkelijk. Bedenk een verhaaltje over uw huis en de omgeving. Zoek bijvoorbeeld op wanneer uw huis is gebouwd. Wanneer heeft er een verbouwing plaatsgevonden? En misschien kleine feitjes en details die u zelf fijn vind. Probeer uw verhaal te vertellen in 5 tot 7 minuten. De kunst is om het kort en krachtig te vertellen.

 

Vind u het lastig om zelf uw kijkers rond te leiden?

Er komt toch aardig wat bij kijken bij het rondleiden van potentiele kopers. Mocht u er toch echt niet uitkomen dan raden wij het aan om een afspraak te maken bij een onafhankelijke vereniging in Rosmalen. Het kiezen van een makelaar is geen eenvoudige beslissing. Zij kunnen u helpen bij het vinden van geschikte makelaar in Rosmalen. Een goede makelaar kent de lokale markt, adviseert over de vraagprijs, leidt kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op. Een klasse makelaar neemt uw zorg uit de handen.