House of lou.nl – 3x de mooiste Portugese wijnstreken

Naast Frankrijk, Italië en Spanje hoort ook Portugal absoluut thuis in het rijtje van bekende Europese wijnlanden. Het land heeft maar liefst twaalf verschillende wijnstreken waar je naast lekkere wijntjes heerlijk kunt genieten van het warme Portugese klimaat en de prachtige natuur. Wij hebben drie van de mooiste Portugese wijnstreken voor je op een rijtje gezet.

Algarve

Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal. Het gebied is gezegend met iets meer dan drieduizend zonuren per jaar en omdat de regio aan zee ligt heerst er altijd een perfect klimaat. De regio grenst aan de regio Alentejo en heeft prachtige bergen die beschermen tegen hete, droge winden uit het noorden. In de Algarve worden kleine hoeveelheden witte wijn gemaakt, maar er komen voornamelijk fruitige, rode wijnen uit de regio.

Douro-vallei

Een van de bekendste wijnen uit Portugal is Port. De Douro-vallei, het oudst afgebakende wijngebied ter wereld, is de thuisbasis van deze bestseller. Het gebied is ruig en bergachtig en heeft een perfect klimaat voor het telen van druiven. Veel plekken in de vallei staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een regio die je niet mag missen als je een bezoekje aan Portugal brengt.

Madeira

Tot slot Madeira, ook wel bekend als het bloemeneiland. Naast mooie bloemen vind je er ook prachtige wijnen. Of je nu van droog of zoet houdt, je kunt er zeker iets vinden dat bij je past. De wijnstokken groeien hier in de diepe valleien en op steile vulkanische hellingen. Dankzij het subtropische klimaat, de prachtige natuur en de heerlijke wijntjes is Madeira de perfecte plek om te genieten van een lekker wijntje.