Profiteer van de voordelen van thuis digitaal TV-kijken

Digitale TV is de opvolger van analoge TV. De beeldkwaliteit en het geluid bij een digitaal signaal zijn vele malen beter dan bij een analoog signaal. Digitale TV is te ontvangen via de satelliet, via de kabel, via de ether en via de telefoonlijn. Ook maakt Digitale TV interactieve toepassingen mogelijk, u kunt bijvoorbeeld programma’s kijken wanneer u dat wilt en desgewenst pauzeren of doorspoelen. Digitale TV biedt ruimte voor een zeer groot aantal kanalen.

 

  • Toegang tot honderden regionale, landelijke en wereldwijde zenders
  • Zeer stabiel
  • Interactieve functies (terugkijken, terug- en vooruitspoelen, on-demand)
  • Ook TV-kijken via App op tablet of smartphone

 

Heeft u een abonnement bij Ziggo of KPN? Dan geniet iedereen thuis van digitale TV, overal, altijd en op welk apparaat je maar wilt. Of je nu bent ingelogd op de iPad, smartphone of gewoon achter de TV hangt. Je kunt meestal met meerdere apparaten tegelijkertijd kijken. Dat is nou eens wat we noemen Goddelijk Wonen!

 

U kunt Digitale TV ontvangen met uw normale TV die u thuis heeft staan. U heeft vaak wel een decoder nodig om het signaal om te zetten in digitale kwaliteit. Dit staat vermeld bij de abonnementen (en gerelateerde producten).

 

Digitale Televisie brengt een revolutie teweeg in de huidige televisiewereld. Niet alleen omdat het kwalitatief hoogstaande beelden geeft, maar met name omdat het interactief is. Digitale beelden kan men stopzetten en herhalen, inzoomen en men kan informatie achter de beelden verkrijgen.

 

De mogelijkheden van internet in combinatie met bewegende beelden zal zowel voor producent als consument vele voordelen opleveren. Te denken valt aan participatie met spellen en opiniepeilingen, en transacties via de afstandsbediening. Ondanks dat digitale televisie nu veel aandacht krijgt en Nederland wel over moet stappen, wordt het al jaren aangeboden via de satelliet. Met de groei van kabelbedrijven en de komst van digitale televisie via de ether zijn echter meer mogelijkheden ontstaan. Via deze link vind je meer info over overstappen van analoog naar digitaal.

 

Digitale tv-uitzendingen worden aangeduid met de afkorting DVB (Digital Video Broadcasti ng). In het geval dat de signalen via de satelliet binnenkomen, dan heet het DVB-s (DVB-satelliet); via de kabel DVB-c (DVB-cable) en via de ether DVB-t (DVB-terrestrial). Bij digitale televisie over DSL (Digital Subscriber Line) moet u over een telefoonaansluiting beschikken. De aanbieders van digitale televisie hebben Triple Play voor ogen: Digitale Televisie, Telefoon en Internet via één verbinding en/of met één abonnement.