In welke kamers kun je houtlook tegels leggen?

Houtlook tegels zijn een prima alternatief voor een houten vloer terwijl je ook de muren met deze tegels kunt betegelen. De tegels zijn haast niet van echt hout te onderscheiden, maar zijn wel een stuk voordeliger dan een houten vloer. Zo kun je relatief goedkoop een tegel leggen die weinig onderhoud nodig heeft en goed schoon te maken is terwijl je toch de natuurlijke en warme uitstraling van een houten vloer hebt. In onze blog vertellen we meer over de houtlook tegel en in welke kamers je deze tegels kunt leggen.

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels hebben de uitstraling van echt hout, maar je geniet van de voordelen die een keramische tegel met zich meebrengt. Door gebruik te maken van speciale technieken kan een fabrikant de kleur, het patroon en de nerf van een houtlook tegel beïnvloeden. Daarom is de keuze ook gigantisch in verschillende soorten tegels. Die in veel verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar zijn.

De grote voordelen van houtlook tegels

De tegels hebben als groot voordeel dat het een keramische tegel is en keramische tegels hebben weinig onderhoud nodig en zijn eenvoudig schoon te maken. Deze tegels zijn ook waterafstotend en gaan ontzettend lang mee. Een houten vloer is ook een duurzaam product, maar vergt veel onderhoud terwijl vocht en temperatuurverschillen een houten vloer negatief kunnen beïnvloeden. Met schades en splijtende vloerdelen als gevolg.

Een houten vloer in de badkamer of het toilet

Houtlook tegels zijn een perfecte keuze voor in de badkamer. Een echte houten vloer is geen optie, omdat het in een badkamer vaak vochtig is. En zoals beschreven zijn hout en vocht geen vrienden van elkaar. Met de tegel kun je toch een warme sfeer van een houten vloer creëren zonder dat je de nadelen van een houten vloer hebt. Je kunt de tegels overigens ook prima gebruiken in het toilet.

Geschikt voor landelijke keukens

Heb jij een landelijke keuken of een landelijke keuken op het oog? Dan zijn houtlook tegels perfect voor zowel de vloer als de achterwand. Een achterwand van echt hout is geen optie, omdat vocht en vet in het hout kunnen trekken terwijl hout achter een fornuis ook nog eens brandgevaarlijk is. Met een houtlook tegel ben je van deze problemen af terwijl je toch het idee hebt dat de spatwand van hout is gemaakt.

Houtlook tegels voor in de woonkamer

Zelfs in de woonkamer kun je houtlook tegels plaatsen als je dat graag wilt. Er is geen geschreven regel die aangeeft dat je de tegels alleen in een badkamer, het toilet of de keuken mag plaatsen. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in verschillende soorten tegels en er zijn ongetwijfeld exemplaren die helemaal naar smaak zijn en perfect bij je interieur passen. Deze tegels kun je ook prima combineren met andere stijlen en andere materialen. Zo zou je slechts een deel van de muur kunnen betegelen met houtlook tegels of je kunt de tegel gebruiken om een muur extra sfeer te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos!