Interieur met planten matchen

In deze blog ga ik je meer vertellen over hoe je planten kunt matchen met je interieur. Zo is je huis niet alleen super stijlvol, maar ook krijg je extra zuurstof. Hier kun je lezen hoe je planten kunt toepassen als je een boho huis hebt of als je colorblocking hebt toegepast. Ook vertel ik wat japandi is. 

Boho 

Deze interieurstijl is te herkennen aan de oosterse tapijten en veel wit. Het is een rustig interieur waar je helemaal zen van wordt. Je kunt het opvrolijken met wollige kussens en grote planten. Die niet eens echt hoeven te zijn. Er zijn genoeg nep planten die net echt lijken, waardoor je de planten ook niet hoeft te verzorgen. Mede door de grote planten komt er een eyecatcher in huis die ook nog eens zorgt voor wat kleur!

Urban jungle 

De urban jungle is voor de echte plantenliefhebbers, waar de hele woonkamer vol met planten staat. Deze interieur stijl is ook dit jaar erg populair, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dat je achter loopt met de trends. De urban jungle kan je heel makkelijk creëren door grote en kleine groene planten met elkaar te combineren en die samen te zetten in een hoek, bij het raam of bij een kast.  

Japandi 

Ja-wat? Hoor ik je al denken. Japandi is een mix tussen Japans en scandinavisch interieur. Het is een minimalistische interieurstijl  met warme lichte houtsoorten en witte elementen. Ook is het mogelijk om warme donkere houtsoorten te gebruiken. Daarnaast kun je dit interieur combineren met glas, wat zorgt voor rust. De kamerplant moet niet alle aandacht trekken in het interieur, omdat het een rustige sfeer moet blijven. Hier passen cactussen erg goed tussen, of bijvoorbeeld een pannenkoekenplant.  

Colorblocking 

Een leuk kleurtje op de muur, maar dan niet de complete muur. Het is alleen een gedeelte van de muur. Door die kleurvlakken krijg je een speels interieur. Tevens is het een eye catcher die iedereen direct op valt. Deze trend wordt steeds populairder. Door het gebruik van color blocking laat je bepaalde interieur items echt uitblinken. Hierdoor kun je jouw groene vriend mooi uit laten komen in jouw interieur doordat je hem echt een plek hebt gegeven waar hij in kan uitblinken.   

Geen groene vingers?

Hier volgen wat tips om je planten goed te onderhouden, zodat je niet na twee weken al met een bruine plant thuis zit. Het klinkt raar, maar grote planten zijn gemakkelijker te onderhouden dan klein planten. Dit komt doordat grote planten meer potgrond hebben, waardoor ze meer water kunnen opnemen en de wortels zijn vaak beter ontwikkelt. Tip 1 is om te kijken naar wat voor plant je hebt, moet hij in de zon of schaduw staan of juist vochtig of droog. Tip 2 geef niet te veel water in één keer. Hoe kun je weten wanneer je te veel water hebt gegeven? Door je vingers lichtjes in de grond te duwen kun je voelen hoe vochtig de aarde is. Tip 3 en tevens de laatste tip maak de bladeren stofvrij, hierdoor nemen ze het licht beter op.