Japanse hulst als haagplant in de tuin

De Japanse hulst Green Hedge is een grote aanwinst voor iedere tuin en kan je kopen op de website van Japansehulst.nl. Deze winterharde, groene plant past bij ieder tuinontwerp. Het laat zich makkelijk snoeien in iedere gewenste vorm. Door de compacte en dichte groei is de Japanse hulst ideaal om te gebruiken voor hagen. Of het nu gaat om een afscheiding met de tuin van de buren, met de openbare weg of om tuinkamers te creëren. De Japanse hulst zal het overal heel goed doen met de juiste verzorging, voldoende water en zo nu en dan een snoeibeurt.

Japanse hulst aanplanten

De Japanse hulst aanplanten kan nagenoeg op iedere plek. Het heeft geen voorkeur voor schaduw of halve schaduwplekken. Ook in de volle zon zal de Japanse hulst prima kunnen aarden. Om goed te kunnen wortelen heeft de Japanse hulst het liefst goed doorlatende, luchtige aarde. Deze grond mag wel wat zuurder zijn. Om dit te bereiken kan er wat tuinturf of aanplantaarde in het gat waarin de hulst komt te staan worden toegevoegd. Dit zal zorgen voor een goede start. Het advies is om jaarlijks een laagje compost rond de wortels te strooien. Dit zal zorgen voor mooie volle vertakkingen bij de Japanse hulst. Om ze als haag aan te planten worden deze het beste in een vooraf gegraven geul aangeplant. Ze kunnen dan makkelijk in één keer op een bepaalde afstand van elkaar worden aangeplant. Dit is afhankelijk van het formaat waarin de Japanse hulst wordt aangekocht. 

De Japanse hulst is een prima buxusvervanger

De Japanse hulst zien we steeds vaker terug ter vervanging van de welbekende buxus. Deze heeft te kampen met diverse problemen zoals de kaalvretende buxusmot en schimmelziektes. De Japanse hulst kent deze problemen nagenoeg niet. De plant kan dus prima dienst doen ter vervanging van de buxus.
In het voorjaar verschijnen er kleinschalige, witte bloemetjes aan het blad van de Japanse hulst. Na de bloeitijd worden deze vervangen door zwarte besjes. Pas wel op met de consumptie hiervan want ze zijn licht giftig voor mens en dier. Zorg ervoor dat de Japanse hulst zo’n twee maal per jaar wordt gesnoeid. De beste periode hiervoor is tussen begin mei en eind september. Door het regelmatige snoeien groeit de Japanse hulst uit tot een prachtige aanwinst voor iedere tuin.