Je hele huis een andere uitstraling door een andere vloer

Kijk je rond in je woning en denk je ‘dat moet anders’? Ben je de sfeer in je huis, of alleen in je woonkamer, helemaal zat, maar weet je niet zo goed hoe je het kunt veranderen? Allemaal nieuwe meubels kopen is een optie, maar soms is er een heel andere oplossing die ook kan helpen: een nieuwe vloer.

De basis maakt het verschil

Al heb je nog zulke mooie meubels in je huis staan, heb je met zorg alle accessoires uitgekozen en zou het dus eigenlijk helemaal goed moeten zijn, dan nog kan het zijn dat je niet de sfeer te pakken krijgt die je voor ogen had. Waar dat dan precies door komt is niet altijd makkelijk te achterhalen. Soms is het de combinatie van spullen, die toch niet blijkt te werken. Maar vaker nog is het probleem terug te vinden in de basis van je kamer of van het hele huis: de muren en de vloeren.

Waar je met meubels en accessoires best makkelijk kunt veranderen, is dat met de basis net wat lastiger. Het gebeurt dus vaak dat je bij intrek van je woning kiest voor een bepaalde kleur op de muur, of een soort vloer, maar dat deze jaren later niet meer bij de rest van je huis past. Misschien heb je wel gekozen voor neutraal wit op de muren, en paste dat destijds heel goed bij wat je qua inrichting voor ogen had. Of misschien heb je wel gekozen voor een hele uitgesproken vloer, met een patroon of in een opvallende kleur, eveneens goed passend bij de inrichting die je in je gedachten had.

De kans is groot dat er in de loop der jaren gaandeweg steeds wat veranderingen in je interieur zijn doorgevoerd. Je koopt eens een andere bank, een nieuwe tafel, nieuwe accessoires. Langzaam maar zeker kun je op die manier een heel andere kant zijn ingeslagen qua stijl of kleuren dan in het begin het geval was. En dan kom je op het punt dat de basis van je huis niet meer past bij de inrichting.

Nieuwe vloer: nieuwe sfeer

Dit los je op door ook de muren en de vloeren eens aan te pakken. De muren kun je laten doen, maar dit is een klusje dat je op zich in een dag zelf ook voor elkaar kunt hebben. De vloeren zijn vaak wat lastiger, al je meubels moeten de ruimte uit, maar ook dit is best te doen.
Kijk goed naar welke tinten nu bij jouw kamer, bij jouw smaak passen. Past je houten vloer niet meer bij je romantische of juist cleane inrichting? Misschien is wit laminaat dan een goede keuze? Een laminaat vloer leg je eenvoudig en is relatief goedkoop. En je zult zien: een andere vloer geeft je kamer een heel andere sfeer!