Je huis verfraaien met vensterbanken

Er zijn natuurlijk vele soorten vensterbanken waar je uit kunt kiezen. Verschillende kleuren, materialen en veel verschillende leveranciers. En zelf kan je ze ook nog maken. Wat zijn nou de soorten vensterbanken waar je uit kan kiezen en wat zijn de voor- en nadelen van deze type vensterbanken?

Kunststof

Als je nieuwe ramen met nieuwe kozijnen gaat plaatsen, kunnen kunststof vensterbanken niet achterwege blijven. Vensterbanken zijn nou eenmaal een verlengstuk van je ramen en kozijnen. En je kan er ook nog leuke voorwerpen op kwijt. Kunststof is erg veelzijdig en past in vele interieuren. Dus zelfs al je je interieur verandert, blijven deze kozijnen goed bij het interieur passen. Bovendien zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Even een doekje erover en hij is weer helemaal schoon! Tot slot zijn kunststof vensterbanken ook kras- en stootvast en behouden ze erg lang hun kleur. Zelfs als er de hele dag zon op valt!

Steen

Ook kan je je vensterbank van steen laten maken. Hier zijn vele keuzes aangezien er veel soorten steen geschikt zijn voor een vensterbank. Stenen vensterbanken zijn ook makkelijk schoon te maken over het algemeen. Verder ligt het aan het design of ze goed bij verschillende interieurstijlen passen. Zo heb je bijvoorbeeld een natuurstenen vensterbank die je op maat kunt laten maken. Kortom, zorg er goed voor dat je weet wat je wilt als je voor een natuurstenen vensterbank kiest!

Hout

Als je een vensterbank van hout wil, is dat ook mogelijk. Het mooie hiervan is dat je deze zelf er in kan klussen als je handig bent. Ook hier zijn vele verschillende houtsoorten met allemaal hun eigen eigenschappen. Vaak zie je MDF voorbij komen als kandidaat. Het nadeel van een houten vensterbank is dat hij lastig schoon te maken is. Ook heeft het een natuurlijke uitstraling. Daarnaast kan je ze ook schilderen, waardoor ook een houten plank in ieder interieur past.