Laat je je verbouwing over aan een bouwbedrijf? Dit moet je weten

Heb jij binnenkort een verbouwing en besteed je dit uit aan een bouwbedrijf? Dat is goed, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn natuurlijk zaken die altijd sneller en goedkoper kunnen!

Sloopwerkzaamheden

Er zijn een heleboel kosten waar je op zou kunnen besparen als je je verbouwing uitbesteed. En waarom zou je al die kosten betalen als dat eigenlijk helemaal niet nodig is? Zo kan je bijvoorbeeld zelf de sloopwerkzaamheden uitvoeren. Iedereen kan met een sloophamer tegen een muur aan slaan. Er zijn natuurlijk ook bepaalde sloopactiviteiten die je wel aan het bouwbedrijf moet overlaten. Maar als je genoeg research doet, weet je wat je wel en niet kunt doen.

Een vaste prijs

Ook zou je bij een bouwbedrijf een vast bedrag kunnen afspreken en niet een uurprijs. Als je een uurprijs afspreekt en de bouwvakker erg perfectionistisch is, dan wordt het een dure operatie. Als je van de referenties hoort dat deze bouwvakker erg efficiënt is én goed werk aflevert zou je een uurprijs kunnen overwegen.

Subsidie

Het is goed om te kijken of je subsidie kunt krijgen voor bepaalde zaken. Als je je woning bijvoorbeeld energiezuiniger gaat maken, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een subsidie. Gelukkig kan je online op genoeg plekken kijken waar je wel en niet subsidie voor kunt krijgen.

Materiaal

Het inkopen van materiaal kan je op goedkopere manieren doen dan dat je denkt. Het is bijvoorbeeld handig als je alles in één keer koopt. Het vergt wel kennis van wat je allemaal nodig hebt, maar dan ben je wel goedkoper uit dan als je gaandeweg erachter komt dat je bepaalde dingen nog nodig hebt. Ook zou je tweedehands materialen kunnen kopen van platformen als Marktplaats of Facebook. Ook kun je natuurlijk een oproepje doen voor de materialen. Misschien heeft iemand in je groep wel wat jij nodig hebt of heeft iemand op het platform nog wel iets voor je liggen waar diegene eigenlijk al een jaar van af wou.