Je woning beveiligen met je smartphone

Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een ervaren beveiligingsexpert, over de mogelijkheden om je woning nog beter te beveiligen. Wie denkt dat inbrekers met sloten buiten de deur gehouden kunnen worden, heeft het mis! Populaire inbraakmethodes als flipperen, kerntrekken en bijvoorbeeld lockpicking, maken dat inbrekers ook moderne sloten open kunnen krijgen. In het bijzonder, wanneer de sloten niet getest zijn door het SKG of een SKG-beoordeling van één ster hebben. Gelukkig zijn er naast deze traditionele sloten verschillende mogelijkheden om de beveiliging aan te scherpen. Het gebruik van je smartphone kan hierbij helpen!

Een deurbel met camera aan je smartphone koppelen

Een van de mogelijkheden die je hebt bij het verbeteren van de beveiliging van je woning, is het gebruik van een deurbel met camera. De deurbel is aan een app op je smartphone te koppelen. Op het moment dat er iemand aanbelt, krijg je direct een melding op je mobiele telefoon. Je kunt de beelden van de camera vervolgens live bekijken en communiceren met degene, die voor de deur staat.

Moderne sloten zonder fysieke sleutel

Ook sloten kunnen tegenwoordig aan een app op je smartphone gekoppeld worden. Het maakt dat je niet langer een fysieke sleutel nodig hebt, om je woning binnen te komen. Een groot voordeel, als je bedenkt dat de klopsleutelmethode en kerntrekken hiermee onmogelijk worden gemaakt voor inbrekers. Soortgelijke sloten worden ook aangeboden in combinatie met een pasje.

Alarmsysteem aan je mobiele telefoon koppelen

Tot slot kun je kiezen voor een alarmsysteem, die met je mobiele telefoon verbonden kan worden. Op het moment dat het alarmsignaal in huis geactiveerd wordt, krijg je hier direct een melding van op je telefoon. Zo kun je tijdig hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie of omwonenden. De kans op een succesvolle inbraak in je woning neemt hierdoor aanzienlijk af.