Bescherm je woning met camera’s

Het gebruik van goede sloten op ramen en deuren is tegenwoordig niet langer voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Zowel op het moment dat zij naar de deur of het raam lopen dienen ze worden afgeschrikt, als ook wanneer zij het slot geforceerd hebben. Eenmaal binnen kunnen inbrekers worden afgeschrikt door een alarmsignaal. Het alarmsignaal waarschuwt omwonenden, dat er iets niet in de haak is. Voordat inbrekers een inbraakpoging ondernemen, kan een camera helpen hen af te schrikken. Wij spraken met een slotenmaker, die ons meer vertelde over de beveiliging van woningen. Het gebruik van camera’s is een van de tips van deze slotenmaker.

Verschillende soorten beveiligingscamera’s voor woningen

Houd er bij de aanschaf van beveiligingscamera’s rekening mee, dat deze in verschillende soorten worden aangeboden. Zo zijn sommige camera’s enkel bedoeld voor in huis, terwijl andere modellen beter buiten de deur gebruikt kunnen worden. Je kunt zo’n buitencamera combineren met een speciale regenkap, zodat het beeld ook bij slecht weer scherp is.

Let bij het vergelijken van verschillende beveiligingscamera’s op het aantal megapixels en de belichting van de camera’s. Je wilt immers ook in de nachtelijke uren beelden van de inbrekers op kunnen nemen. Dit lukt niet, wanneer de belichting ondermaats is.

Camera’s aan een recorder koppelen

Wanneer je de camera’s binnen en buiten je woning bevestigd hebt, kun je deze aan een recorder koppelen. Vervolgens kun je de beelden overal bekijken! De recorder slaat de beelden voor je op, zodat deze ook nadien terug te kijken zijn. Vaak hebben recorders meerdere kanalen, zodat camera’s op dezelfde recorder kunnen worden aangesloten. Ook is het mogelijk om een muurpaneel bij de voordeur te hangen. Op het muurpaneel kunnen de beelden van de camera’s live bekeken worden. Handig, op het moment dat er ’s avonds nog iemand aanbelt.