Kies voor een woningontruiming met een verhuisbedrijf uit Amsterdam

Als er woningontruiming moet plaatsvinden, is het meestal wel even kiezen welk bedrijf u gaat helpen. Stel je voor u woont in Amsterdam en u heeft daar een woningontruiming of gaat verhuizen. Vaak valt de keuze in dat geval op een verhuisbedrijf uit Amsterdam.

Woningontruiming

Als u een woningontruiming moet plannen, dan zal dat vaak te maken hebben met een emotionele gebeurtenis. Het is vaak omdat er iemand is overleden en het is in zo’n periode een drukke bedoeling. Er moet van alles geregeld worden. Vaak zitten mensen nog in de rouw van het overlijden van hun naaste. Dan is een huis ontruimen niet u eerste prioriteit. In zo’n soort situatie kan een verhuisbedrijf inhuren, een goed plan zijn. Zij zullen zorgvuldig omgaan met de spullen en deze op de plaats neerzetten die is afgesproken. Ook kan u ervoor kiezen om de bezittingen naar een kringloopwinkel of opbergloods te verplaatsen.

Ouders naar een verzorgingshuis

Als u ouders bijvoorbeeld naar een verzorgingshuis moeten, omdat zij niet meer zelfstandig kunnen wonen, dan is dit lastig voor uw ouders zelf en de familie. Vaak hebben ze een groot deel van hun leven in de huidige woning geleefd en daardoor is het lastig om dit huis zomaar te verlaten. Dit kan een emotioneel moment zijn en de familie weet vaak niet waar ze de meubels en spullen moeten laten. In zo’n situatie kan u de meubels tijdelijk opslaan in een opbergloods. U kan voor het verplaatsen van de spullen eveneens een verhuisbedrijf inhuren. Soms kiest de familie ervoor om de bezittingen zelf te houden of om deze te verkopen.

Tips bij woningontruiming!

Om het in zo’n moeilijke situatie toch iets gemakkelijker te maken hebben we wat tips voor u!

  • Planning: de meeste tijd zit hem in het leegmaken van de woning. Loop met de familie door het huis en bepaal wanneer wat het huis uit moet. Maak een planning zodat u daaraan een hou vastheeft.
  • Administratie: bij een woningontruiming is het niet alleen druk met het huis leeghalen, maar ook met de administratie. Denk maar aan alle: verzekeringen, lidmaatschappen, abonnementen, leningen en de hypotheek. Dit moet toch allemaal geregeld worden en maak dus een schema van wat u wel en niet gedaan hebt, zodat u dit kan aankruisen. Het is handig om de taak van administratie aan één persoon over te laten.
  • Coördinator: zorg dat iemand de leiding neemt over de ontruiming. Het is handig als iemand de leiding neemt en zegt wie wat moet doen. Hierdoor zal de ontruiming een stuk vlotter verlopen dan wanneer iedereen maar wat doet.
  • Neem de tijd: wees niet te snel met beslissingen maken, u kan fouten maken als u te snel handelt. Als er iemand overlijdt dan heeft u nog 6 maanden voor dat de opzegtermijn verloopt.
  • Huis verkopen? als het een gekocht huis is dan is het een ander verhaal. U moet snel naar de makelaar gaan om advies te vragen. Hij zal ook helpen hoe u uw woning weer verkoop klaar maakt.