Jaloezieën aanschaffen om zonlicht mee te weren

Ontzettend veel woningen zijn voorzien van jaloezieën. In de volksmond worden jaloezieën vaak ook wel Luxaflex genoemd, maar dit is eigenlijk een product van een bepaald merk. Je hebt honderden verschillende soorten, die eigenlijk dus geen Luxaflex genoemd mogen worden. Als het op hun woning aankomt, zijn de meeste mensen erg kieskeurig. Dit is goed te begrijpen, aangezien iedereen zijn woning natuurlijk zo mooi mogelijk heeft. Ook aan het kiezen van de juiste keuze moet voldoende aandacht besteed worden. Kies je bijvoorbeeld voor onderhoudsvriendelijke jaloezieën of vind je vooral het uiterlijk zeer belangrijk? Houd je van houten jaloezieën of toch meer van pvc jaloezieën? Dit zijn allemaal vraagstukken waar je goed over na moet denken voordat je een impulsieve aankoop doet. Je hebt ontzettend veel keuze!

Welke jaloezieën zijn het stevigste?

Van welk materiaal de lamellen zelf zijn gemaakt, zal meestal niet extreem veel verschil maken. Waar je wel goed op moet letten, is het systeem waarmee je de lamellen sluit. Het sluitingssysteem is meestal namelijk erg kwetsbaar. Wanneer je voor jaloezieën van een hogere kwaliteit kiest, is dit veel minder snel het geval. Het materiaal van de jaloezie heeft natuurlijk wel een grote invloed op het uiterlijk. Zo vindt de ene persoon een houten jaloezie erg mooi, terwijl een ander dit weer helemaal niks vindt. Ook heeft het materiaal invloed op hoe eenvoudig de lamellen schoon te maken zijn. Het is belangrijk dat je voor een onderhoudsvriendelijke jaloezie kiest indien je geen zin hebt in het schoonmaken.

Is een jaloezie de beste optie?

Een jaloezie is in bepaalde situaties de beste keuze, maar in enkele gevallen kan je beter kiezen voor een andere vorm van zonwering. De lamellen voorkomen dat het zonlicht in je gezicht schijnt, maar er zal wel zonlicht naar binnen komen. Vind jij het belangrijk dat er helemaal geen zonlicht meer in de kamer binnendringt? Dan zijn zonwerende gordijnen een beter alternatief. Vooral als je ’s ochtends iets langer door wil slapen, is het erg prettig als er helemaal geen daglicht in de slaapkamer komt. Je zult dan voor een jaloezie moeten kiezen die de ruimte volledig verduistert, of voor een zonwerend gordijn.

Met deze producten voorkom je niet alleen dat er zonlicht naar binnen schijnt, maar ook zorgen ze er voor dat jij veel meer privacy hebt. Ondanks dat de meeste mensen niets te verbergen hebben, vindt niemand het prettig als de buren naar binnen kunnen kijken. Vind jij privacy zeer belangrijk? Dan is het geen slecht idee om jaloezieën voor je ramen te plaatsen. Op deze manier hoef jij niet bang te zijn dat de postbode of de overbuurman naar binnen kan kijken. Het uitkiezen van de juiste jaloezie is niet eenvoudig, maar het scheelt al een hoop als je bij de juiste winkel kijkt. Je hebt bijvoorbeeld verschillende webwinkels die gespecialiseerd zijn in zonwering. Het is absoluut aan te raden om eens een aantal van deze webshops te bezoeken. Zo krijg je een beeld van alle mogelijkheden die je hebt!