Kies voor metaal op maat!

Architecten in Nijmegen kiezen er steeds vaker voor om hun projecten af te werken met metaal op maat. 

Metaal wordt steeds vaker gebruikt in het straatbeeld van Nijmegen. Steeds vaker zien we dat architecten zetwerk op maat toepassen in hun ontwerpen. Dit omdat het een mooie, duurzame manier is voor dak- of gevelbekleding. Bent u van plan om een nieuwe dak- of gevelbekleding te plaatsen? U kunt dan kiezen uit diverse materialen. Weeg eens af of metaal op maat misschien geschikt is voor uw dak- en gevelbekleding. De vraag naar metaal Nijmegen is de afgelopen jaren gestegen. Het beschermd en isoleert uw dak en geeft het een karakteristieke uitstraling. Metaal is verkrijgbaar in diverse soorten, bijvoorbeeld lood, zink, aluminium of koper. Metaal is tevens ook in verschillende manieren te bewerken. U kunt ervoor kiezen om metaal te laten zag, coaten, knippen, kralen, lassen of zetten. 

Zink op maat is perfect voor uw dak- en gevelbekleding. 

In de laatste jaren heeft het zetten van zink een grote vlucht genomen in Nijmegen. Daar waar dit van oorsprong een loodgieters activiteit was die veelal in de avonduren plaatsvond door de loodgieter zelf, wordt dit meer en meer uitbesteed aan gespecialiseerde leveranciers. Zetten is een vrij algemene term voor het buigen van plaatmateriaal. Dit gebeurt vaak middels een kantbank, bankschroef of zetbank. Hiermee kunnen er haakse of ronde hoeken worden aangebracht. Gezien zink de ideale eigenschappen heeft, is het vrij populair om het te gebruiken bij zetwerk. Het is een vrij makkelijk te bewerken materiaal waardoor vrijwel iedere vorm gerealiseerd kan worden. Tevens heeft zink vrij weinig onderhoud nodig en heeft een behoorlijk lange levensduur. Bij zetwerk hoeven de materialen niet aan elkaar gelast te worden. Dit heeft als prettige bijkomstigheid dat het tijd scheelt en u een nettere afwerking overhoud. 

Aluminium op maat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nijmegen.

Steeds vaker zien we aluminium op maat terug komen op de daken en gevels van Nijmegen. Gezien aluminium vrij licht van gewicht en makkelijk te bewerken is kunnen er veel producten van gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan dakgoten, dakranden, daktrimmen, waterslagen en afdekkappen. Aluminium is het ideale materiaal voor deze producten door zijn lange levensduur. Zelfs tegen het einde van zijn levenscyclus behoud het zijn unieke eigenschappen. U kunt het zelfs eenvoudig repareren mocht hij door weersomstandigheden slijten. 

Snel en innovatief machinepark

In Nijmegen werken meeste metaalbewerkingsbedrijven met een innovatief machinepark. Waarmee ze alle opdrachten perfect kunnen uitvoeren. De volledig gemoderniseerde machines worden aangestuurd middels een software waardoor ze sneller kunnen programmeren en de kans op fouten verkleind wordt. Met dit innovatief machinepark is metaalbewerking Nijmegen in staat om producten zowel tijdens als na het bewerkingsproces nauwkeurig te meten. 

Hulp nodig bij het produceren van metaal op maat?

Bent u opzoek naar een gespecialiseerde metaalbewerkingsbedrijf? Dan raden wij het aan om via google te zoeken. U kunt dan diverse bedrijven in uw omgeving zien. Vervolgens kunt u in contact komen met deze bedrijven om een offerte aan te vragen. U kunt er ook voor kiezen om eens langs te gaan bij deze bedrijven. Vrijwel altijd hebben ze een machinepark in eigen beheer waardoor ze een flexibele service kunnen aanbieden.