Laat je vloer niet beschadigen door je bureaustoel

Vloeren kunnen bijzonder kwetsbaar zijn! Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle houten vloer van parket of laminaat. Wanneer hier met speelgoed of meubels over geschuurd wordt, kan dit voor kleine krasjes zorgen. De eerste krasjes zullen niet direct zichtbaar zijn. Wanneer het echter vaker voorkomt dat men met meubels over de vloer schuift, zullen de krassen steeds duidelijker te zien zijn. Dit voorkom je door gebruik te maken van meubelwielen! Onder meer een bureaustoel is een meubelstuk, die je van deze meubelwielen zou moeten voorzien. Het voorkomt dat de vloer in de studeer- of werkkamer ernstig beschadigd raakt.

Geschikte meubelwielen voor een bureaustoel

Onder een bureaustoel zitten vaak standaard zwenkwielen. Deze wielen zijn echter niet per definitie geschikt voor de vloer binnen je woning. Sommige wielen zijn ideaal voor op een zachte ondergrond, maar bepaald niet voor op harde ondergronden. Deze wielen zijn vaak wat stugger, waardoor ze goed over een vloerbedekking of tapijt kunnen rijden. Zou je met deze stugge wielen op een houten vloer rijden, dan zorgt dat voor krassen. Andersom zijn de zachte wielen voor een harde vloer minder geschikt voor op zachte vloeren. De wielen zouden hierbij niet goed rijden.

Zwenkwielen voor andere meubelstukken

Niet alleen je bureaustoel kun je van zwenkwielen laten voorzien. Denk bijvoorbeeld ook aan een bijzet- of salontafel. Zeker bij een salontafel kan het zeer prettig zijn, als je deze kunt verrijden. Op internet vind je verschillende winkels, die deze zwenkwielen aan je kunnen leveren. Let ook nu goed op de verschillende soorten zwenkwielen. Het verschil zit in de hardheid van de wielen. Mocht je vragen hebben over deze wielen, laat je dan altijd adviseren door een verkoper. Zo verklein je de kans op schade aan je vloer in huis aanzienlijk. Voor welk meubelstuk zoek jij geschikte zwenkwielen?