3 factoren bij de waardebepaling van je woning

Bij het bepalen van de waarde van een woning zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we drie van deze factoren voor je op een rijtje. In de afgelopen jaren zijn de woningprijzen sterk toegenomen. De verwachting is dat deze prijzen over vijf tot tien jaar zullen dalen. Veel mensen hebben het budget niet om te investeren in zo’n dure woning, waardoor huizen niet langer verkocht worden. Mocht je zelf willen ook van plan zijn te verhuizen maar hier geen budget voor hebben, dan kun je de waarde van je huidige woning proberen te verhogen.

#1: de omgeving van je woning

Een van de factoren die van invloed is op de waarde van een woning, is de omgeving hiervan. Een woning in het noorden van Nederland kost veel minder dan een huis in de Randstad. Daar komt bij dat het ook binnen de Randstad sterk kan verschillen, wat je voor een woning betaalt. In het centrum van een grote stad zijn huizen veel duurder, dan in het gebied rondom steden.

#2: de staat van een woning

Naast de omgeving van een woning heeft ook de staat hiervan invloed op de waarde van de woning. Des te beter een woning onderhouden is, des te meer zal deze ook waard zijn. Laat bijvoorbeeld voor de verkoop van je woning een nieuwe keuken plaatsen. Of overweeg het renoveren van de badkamer in huis.

#3: duurzaamheid van een huis

Een derde factor om rekening mee te houden bij het bepalen van de waarde van een woning, is de duurzaamheid hiervan. Duurzaamheid is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de maatschappij. Des te zuiniger een woning is, des te meer zal deze ook waard zijn. Kies bijvoorbeeld voor een verbeterde isolatie, voor zonnepanelen op je dak, enzovoorts. Meer over de waardebepaling van een woning lees je op internet.