Meer groen in de stad dankzij sedumdaken

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om zelf een sedumdak aan te brengen. Een dak vol groene planten is niet alleen goed voor je huis maar ook voor het milieu. Er zijn handige systemen op de markt waarmee je zelf aan de slag kan met het aanleggen van een sedumdak. We vertellen graag waarom dit interessant is en waar je op moet letten als je sedummatten kopen gaat.

Wat is sedum?

Een sedumdak eigenlijk niet meer en minder dan een groen dak. Een dak vol groene planten. Er wordt als het ware een tapijt van groene planten aangebracht op je dak. Dit ziet er niet alleen leuk uit. Het is ook nog eens goed voor je huis en het milieu. Als steeds meer mensen ervoor kiezen om een sedum dak aan te brengen is dat goed voor het milieu. Meer groen in de stad is in veel gemeenten bovendien zeer gewenst.

Waarom legt men een sedumdak aan?

Er zijn een aantal redenen waarom het interessant is om een sedum dak aan te leggen. Allereerst zorgt het ervoor dat je woning beter geïsoleerd is. Het is een extra laag op je dak waardoor je minder warmte verliest en dus minder energie verbruikt. Het heeft ook een geluidsisolerende werking. Je hebt dus minder last van lawaai rondom je huis. Het is bovendien een investering in de natuur. Als er meer planten bijkomen en meer mensen ervoor kiezen om een groen dak aan te brengen dan is dit bevorderlijk voor het milieu.

Kan je het zelf aanbrengen?

Ongeveer de helft van de mens kiest ervoor om een specialist in te schakelen om een dak groen te maken. De andere helft kiest ervoor om dit zelf te doen. Een sedumdak maken klinkt misschien moeilijk, het tegendeel is waar. Je kan dit eenvoudig zelf doen. Je kan sedummatten of sedumrollen bestellen die je net als tapijt op de vloer, op je dak kan leggen. Wacht niet langer en profiteer van de voordelen door je dak groen te maken.