Met deze tips word je een kei in opruimen!

Je ontkomt er niet aan om eens in de zoveel tijd eens een flinke opruiming te organiseren. Een opgeruimd huis geeft frisse energie en daarnaast geeft opruimen een voldaan gevoel. Om je alvast een handje te helpen, vind je hieronder een aantal ontzettend handige opruimtips!

1. Creëer tijdsdruk

Gaat opruimen je gewoon veel te langzaam? Voer de tijdsdruk op! Zet een wekker aan op je telefoon of gebruik een kookwekker. Zet de wekker op een minuutje of 15 en geef jezelf niet meer tijd voor een klus. Gaat de wekker? Dan moet je naar de volgende klus. Je zult merken dat je zo véél efficiënter opruimt.

2. Muziek doet wonderen

Zin om efficiënt op te ruimen? Zet je favoriete muziek aan en draai het volume een flinke slag omhoog. Door de muziek zal je bijna vergeten dat je iets aan het doen bent waar je eigenlijk een ontzettende hekel aan hebt. Daarnaast geeft muziek je het gevoel dat je écht productief bezig bent. Win-win!

3. Laat iedereen zijn eigen rommel opruimen

Niks is zo demotiverend als het opruimen van andermans rommel. Je hebt immers het gevoel dat je er niks mee opschiet. Laat daarom iedereen zijn eigen rommel opruimen. Dit scheelt tijd en een hoop gezeur!

4. Breng orde aan

Heb je een vreselijke hekel aan opruimen? Dan heb je er waarschijnlijk baat bij om zo min mogelijk te hoeven opruimen. Hoe je dit doet? Minder rommel maken! Als je tóch aan het opruimen bent, zorg er dan direct voor dat je je spullen netjes ordent. Zo zullen spullen minder snel belanden op een plek waar ze niet horen. Je ziet gelijk dat je huis er weer een stuk fijner uit ziet. Logisch dat het dan gaat kriebelen om te kijken voor wat nieuwe spulletjes voor je interieur, op imperfectdesign.nl vind je de beste tips!

5. Durf weg te gooien

Ben je iemand die alles bewaart in het kader van ‘misschien heb ik het ooit nodig’? In dat geval kan je beter maar een paar van die ‘misschien heb ik het ooit nodig’ spulletjes weggooien. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb je dergelijke spullen voor het laatst écht nodig gehad?

6. Verdeel de last

Is de situatie dusdanig problematisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dan is het beter om stapsgewijs alles op te ruimen. Een hele dag opruimen kan namelijk erg vermoeiend zijn. Het is dus zeker geen slecht idee om het opruimwerk te verdelen over verschillende dagen of momenten.