Nieuwe wieldoppen nodig? Zoek niet verder!

Defecte exemplaren of modellen die niet meer aan jouw esthetische voorwaarden voldoen, vervang je doodeenvoudig! Om erachter te komen hoe dat moet, hebben we een korte uitleg voor je samengesteld.

Mensen houden doorgaans niet van dingen die noodzakelijk zijn in het leven. Denk aan school, werk, belasting betalen, schoonmaken, etc. Maar wat nou als dat element dat van cruciaal belang is ook voor het nodige aanzien zorgt? Ja, dan is ‘t wat anders. Zo zijn we nou ook wel weer.

Ondanks dat je aan de titel van deze tekst wel af kunt lezen waar het over gaat, zullen we verder niet in raadselen spreken. Het is namelijk zaak om je velgen te beschermen tegen schade. En dat doe je natuurlijk met stijlvolle…?

Wieldoppen

Precies, wieldoppen! Althans, hiermee geef je je auto precies het karakter dat bij je past. Wellicht wil je weer precies hetzelfde model dat oorspronkelijk bij je wagen zat. Maar wie weet is het ook wel ‘s leuk om je wagen in een heel ander daglicht te zetten. Hoe dan ook, je wieldoppen zorgen ervoor dat je velgen niet beschadigd of vervuild raken, wat zou kunnen zorgen voor roestvorming, onder andere. Heb je een leuk model gezien? Mooi! Dan wordt het tijd om de juiste inchmaat erbij te halen.

De…?

De inchmaat. Die staat op je band. Een hele reeks getallen sluit af met R en een laatste getal. Dat getal is de inchmaat voor je wieldop. Zo eenvoudig is ‘t nou!

Wieldop monteren

Zo, nou blijft de klus van het monteren van je wieldop over. Gelukkig is dat een heel eenvoudig karwei.

Er zijn wieldoppen waarbij de klemring lost wordt meegeleverd of juist aan de dop vast zit. Sowieso wordt het geheel over het ventiel geplaatst, op een manier dat je er gemakkelijk bij kunt indien dat nodig zou zijn. Nu nog aandrukken en je bent klaar om weg te rijden!

In het geval van een losse klemring, raden we je aan om deze in de onderste goot te plaatsen zodra die iets los zit. Heb je een ring die aan de dop vast zit? Dan is het een kwestie van de ring ietsje naar beneden duwen. Check met enige regelmaat of je wieldoppen stevig bevestigd zitten, zodat er niet plotseling eentje ontbreekt!