Om in een lijstje te doen! Alleen in welke?

Alle herinneringen die je op beeld hebt vastgelegd, verdienen een mooi plekje in je woning. Natuurlijk kun je bij je plaatselijke fotozaak of andere winkel een mooi frame kopen maar de keuze is vaak beperkt. En dat is jammer! Want wie weet komt jouw afbeelding pas echt mooi tot zijn recht in een fotolijstje dat van een specifieke grootte of van een apart materiaal is gemaakt.

Gelukkig is dit wel degelijk mogelijk. Neem daarom een kijkje bij onderstaande opties om het type fotolijst te vinden dat het beste bij jouw specifieke dierbare momenten past!

Lijst op maat

Met welke aanbieder je ook maar te maken hebt, het liefste kunnen ze een fotolijst op maat voor je regelen. Niet iedere afbeelding heeft immers dezelfde afmetingen. Dat geldt zeker wanneer je de foto of illustratie om welke reden dan ook hebt moeten bijsnijden. Zeker wanneer het beeld uniek is – bijvoorbeeld als je de oorspronkelijke filmrol of bestanden niet meer hebt – is het beter om de lijst aan te passen dan de foto. Een lijst op maat maakt dit mogelijk!

Collage

Het is hartstikke leuk om een collage te maken van foto’s door deze zelf op een groot vel papier of karton te plakken en aan de muur te hangen. Alleen kan de afbeelding beschadigen als deze dan niet in een lijst zit. Bovendien kun je de foto’s niet meer zo gemakkelijk van elkaar scheiden, althans vaak niet zonder scheuren. Daarom komt een collage lijst zo goed uit. Hiermee vang je diverse dierbare herinneringen in één lijst, waarvan je ieder apart onderdeel ook nog eens kunt vervangen.

Baklijst

Een bijzondere manier om een favoriet schilderij of foto kracht bij te zetten, is deze te laten afdrukken op canvas. Om deze aan je muur te bevestigen bestaan speciale baklijsten. Deze zorgen ervoor dat je foto echt tot leven komt en in het oog springt! De dikte van de lijst, evenals de kleur en het gebruikte materiaal, zorgen er bovendien voor dat het frame een schitterende toevoeging is aan je interieur.

Veel succes bij het uitkiezen van een passende fotolijst!