Schoolwerk, slapen en spelen: de basiselementen voor de kinderkamer

Natuurlijk is het belangrijk dat je kinderen zich in hun eigen ruimte binnen jullie woning ook echt kind kunnen voelen en dat ze voorzien zijn van de belangrijkste basisbehoeften. Oftewel, hoge kwaliteit meubilair – we gaan er even vanuit dat je dak niet lekt, verwarming werkt, je badkamer toegankelijk is en je kroost drie keer per dag te eten krijgt. De meest essentiële onderdelen van de kinderkamer vind je hieronder:

Bed

Uiteraard is een comfortabele nachtrust voor volwassenen-in-wording heel belangrijk. En dat hij of zij zich in het ledikant van jullie keuze helemaal thuis voelt ook! Gelukkig kun je bedden in de gekste soorten, maten en vormen bestellen. Bijvoorbeeld een prinsessenkasteel, brandweerwagen of raceauto. Slaapt ieder kind op een eigen kamer? Dan komt een hoogslaper goed van pas. Hieronder heb je extra opbergruimte of plek voor een bureau of bank! Zo kun je je kinderkamer helemaal naar wens inrichten.

Bureau

Voordat er huiswerk gemaakt moet worden, kan een betrouwbare tafel ook dienen als basis voor het creëren van de prachtigste kunst- en knutselwerken. Dus ook op jonge leeftijd is een degelijk bureau een must tussen alle andere kinderkamer meubels! Koop ze in de groei, zodat de tafel goed is aangepast op de grootte van je kind. Voor extra opbergruimte kies je natuurlijk voor een model dat van handige lades is voorzien. Let ook goed op dat het bureau goed past bij de rest van het meubilair – en het behang, uiteraard.

Kasten

Zolang je genoeg plek hebt voor de kleding en het speelgoed van je kind, heeft hij of zij geen excuus meer om zijn of haar kamer op te ruimen! Kasten in allerlei soorten en maten bieden hierbij uitkomst. Een nachtkastje om een glas water of een lampje op neer te zetten is ook nooit weg. Bovendien bespaar je een boel ruimte in de kinderkamer als je flink wat spullen onder het bed van je kleine kunt bewaren. Dan hoeft je zoon of dochter niet meer te checken of er een monster onder het bed ligt; die past daar immers nooit meer bij!