Omgevallen boom op de auto, wordt de schade gedekt?

Helaas komt het de laatste tijd steeds vaker voor dat er extreem weer optreed in Europa. Dit weer kan vervelende gevolgen hebben. Het komt geregeld voor dat er schade aan huizen en auto’s ontstaat door het noodweer. Echter kan het zo zijn dat dit niet altijd wordt vergoed door de verzekeraar. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er grote hagelstenen op jouw auto vallen. Of dat een een boom om je auto valt. Doordat deze situaties zich niet heel erg vaak voor doen, is niet voor iedereen helemaal duidelijk of de schade wel of niet wordt gedekt. Dit is niets om je voor te schamen, het is namelijk per verzekeraar en per polis verschillend.

Is mijn auto verzekerd tegen schade die ontstaan is door de natuur?

Het antwoord op deze vraag is voor iedere individu anders. Dit is namelijk erg afhankelijk van je verzekeraar en het type verzekering. Er zijn op dit moment drie verschillende soorten verzekeringen. Dit zijn de WA verzekering, de WA met beperkt casco en de WA met volledig casco. Heb je op dit moment een Wa verzekering, dan ben je waarschijnlijk enkel en alleen verzekerd tegen schade die je een ander aandoet. Dit wordt ook wel schade aan derden genoemd. Met een WA + beperkt casco verzekering, ben je daarnaast ook verzekerd tegen brand, bliksem, explosie, diefstal, natuurgeweld en een botsing met dieren.

Als je een WA + volledig casco verzekering hebt, ben je ook nog eens verzekerd tegen een aanrijding en alles van buiten komend onheil. Kortom dit is helemaal afhankelijk van de verzekering voor de auto. Als je kiest voor een standaard WA verzekering, die overigens minimaal verplicht is, ben je niet verzekerd tegen de omgevallen boom. Daarentegen wordt de schade van een omgevallen boom wel gedekt wanneer je een WA + beperkt casco en de WA + volledig casco verzekering hebt afgesloten.