Nieuwe deursloten kopen: 3 tips

Goede deursloten zijn nodig om ongewenste gasten buiten te houden. Toch is het kopen van nieuwe sloten lastiger dan je in eerste instantie denkt. Wij geven je een aantal tips waarmee jij snel weet wat voor slot jij moet gaan kopen. 

Type slot 

Daar waar je vroeger niet echt een keuze had, is dat tegenwoordig wel anders. Zo zijn er verschillende soorten cilindersloten te koop, maar heb je ook nog de keuze uit elektrische of mechanische sloten. Deze worden beveiligd met een code of een vingerafdruk. Het nadeel hiervan is alleen wel dat de kosten een stuk hoger zijn dan bij een regulier slot. Wat wel een leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid om het te koppelen met een Google Home of Alexa. Zo kun je van afstand je deur van het slot halen, handig als de pakketbezorger even een pakket binnen moet zetten! 

Lengte van het slot 

De lengte van het slot, ook wel de cilinderlengte genoemd, is afhankelijk van de deur waar jij het slot in wilt plaatsen. Is de deur van jouw schuur dunner dan de voor- en achterdeur? Dan kun je hier ook niet hetzelfde slot in zetten. De dikte van de deur bepaalt namelijk welke lengte cilinder jij nodig hebt. Koop je een te korte cilinder, dan past het slot niet in de deur. 

Aantal sleutels 

Tot slot is het belangrijk om te bepalen hoeveel sleutels jij nodig hebt. Iedereen die bij jou in huis woont heeft een sleutel nodig, maar het is daarnaast ook handig om altijd een reservesleutel in huis te hebben en er wellicht ook een bij familie of de buren neer te leggen. Zo kan jij toch naar binnen als jij jezelf een keer hebt buitengesloten.