Overzichtelijk belangrijke papieren opbergen

Wist je dat je wettelijk verplicht bent om als ondernemer minimaal 7 jaar je administratie te bewaren? Een onoverzichtelijke boekhouding kan enorm veel problemen opleveren. Daarom is het belangrijk dat je alle (belangrijke) papieren veilig en overzichtelijk opbergt. Deze belangrijke papieren kunnen diverse documenten zijn. Denk hierbij aan financiële stukken, maar ook belangrijke aktes of bewijzen.

Dus zowel voor bedrijf als privé is het belangrijk om belangrijke papieren veilig te ordenen. Om van losse papieren naar overzichtelijke documenten te gaan kun je gebruik maken van diverse oplossingen. Je kunt hierbij denken aan ordners, ringbanden, hangmappen of insteekhoezen. Kies een optie die het beste bij jou past en maak de eerste stap naar bijvoorbeeld een overzichtelijke boekhouding!

Opbergkasten

Eenmaal alle belangrijke documenten gebundeld te hebben, is het tijd voor een opbergkast. Ben jij op zoek naar een veilige kast die lang meegaat? Kies dan voor een kwalitatieve roldeurkast. De meeste kasten zijn ook nog eens voorzien van een slot. Hierdoor kun je de kast op slot doen wanneer jij wilt. In deze kasten kun je de verschillende mappen overzichtelijk opbergen.

Je kunt ook kiezen voor een draaideurkast. Dit soort kast lijkt op een roldeurkast, maar heeft gewoon een draaideur. Ook deze zijn vaak verkrijgbaar met een sleutel.

Een andere populaire optie is een ladenkast. Deze kasten worden veelal gebruikt voor archieven. Een voordeel van deze oplossing is dat het enorm overzichtelijk is. De kasten zijn vaak vervaardigd uit hoogwaardig metaal, waardoor ze lang meegaan. 

Keuze maken

Het is aan jou om te beslissen welke mappen en kasten je wilt gaan gebruiken. Voor privé gebruik is één kast voldoende. Voor het maken van een keuze kun je een eerste schifting maken in de keuze voor het type deur. Dus beslis voor jezelf of je een draai- of schuifdeur wilt of kies voor lades.