Recht en vast | Wovar

Uiteraard wil je zeker zijn van een stevige constructie zodra je gaat timmeren en klussen. Gelukkig zijn er verschillende handige accessoires die je hierbij een aardig eind op weg helpen.

Wanneer de vruchten van jouw arbeid ook maar een béétje scheef staan, ben jij direct uit je normale doen. Logisch ook. Je wilt wel dat jouw klus een perfect eindresultaat krijgt. Om dit te kunnen garanderen, hebben wij een aantal handige tips voor je. Door gebruik te maken van onderstaande hulpmiddelen wordt waterpas voor jou absoluut de standaard!

Plankdragers

Is jouw muur helemaal recht? Dan verlang je dat natuurlijk ook van de plank die je eraan bevestigt om decoraties, keukenspullen of boeken op neer te zetten. Wanneer je twee of meerdere plankdragers over de onderkant van je houten oppervlak verdeelt, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat deze zich exact op dezelfde hoogte bevinden. En dat deze steunen ook volledig recht aan de muur zitten! Eenmaal bevestigd weet je vervolgens zeker dat wat je er ook maar opzet er niet zomaar van af kukelt.

Terrasdragers

Heb je helemaal zelf een vlonder gebouwd en wil je dat deze, net als de ondergrond, volledig beschermd wordt? Natuurlijk wil je dat! En daarvoor kun je het beste terrasdragers gebruiken. Die zijn uitermate handig, zeker aangezien je ze gemakkelijk in hoogte verstelt indien nodig. Dat maakt het vervolgens heel gemakkelijk om je houten oppervlak waterpas te maken. Maak je overigens geen zorgen over het gewicht waarmee je je terrasdragers opzadelt; dankzij hun hoge draagkracht gaan ze nog jarenlang mee!

Tegeldragers

Bovenstaande is hartstikke leuk wanneer je terras bestaat uit een verzameling houten planken. Maar hoe zit dat dan met tegels? Nou, ook daarvoor bestaat een handige oplossing. Verstelbare tegeldragers dus! Die zijn zowel in een kunststof als in een rubberen variant verkrijgbaar. Deze laatste soort is stapelbaar, zodat je eenvoudig tot de gewenste hoogte komt. Zo heb je geen zand of andere manieren voor het opvullen van je ondergrond meer nodig; tegeldragers nemen deze plek in!