Thuis in je keuken? Profiteer van het beste kookgerei!

Je zult zelfs wel moeten als je een beetje maaltijd op tafel wilt zetten. Afhankelijk van wat jij als culinair expert wilt bereiken, heb je een aantal pronkstukken nodig in je uitgebreide collectie.

Want om te voorkomen dat een familiediner of een etentje met vrienden of andere belangrijke gasten aan het toeval wordt overgelaten, zit jij overal natuurlijk bovenop. Je zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en hebt je interieur dan ook tot in de puntjes verzorgd. En het staat buiten kijf dat je allerlei heerlijke hapjes, drankjes en verse ingrediënten in huis hebt gehaald om je bezoekers te behagen. Kortom, wat kan er nog misgaan? We zetten even een aantal belangrijke zaken op een rijtje die niet aan jouw kook- en eetgeluk mogen ontbreken:

Vlam in de pan!

Verklaar je ons nou voor gek dat we überhaupt pannen nog benoemen? Doe maar niet. Natuurlijk kun je namelijk een standaard pannenset in huis halen maar wellicht heb je daar niet genoeg aan. Het liefste gebruik je voor ieder ingrediënt precies het kookgerei dat je nodig hebt om dit optimaal te kunnen bereiden. Zorg dan ook dat je de beste braad- en koekenpannen in huis hebt die je maar kunt vinden. Wanneer er iets ontbreekt aan je verzameling doe je er verstandig aan om dit direct aan te vullen.

Ze smelten de kazen!

Gezelligheid kent geen tijd! Daarom is fonduen ook zo populair. Het handige eraan is bovendien dat iedereen net zoveel tot zich kan nemen als hij of zij wil tot diegene helemaal vol zit. Dus, haal die fondueset maar uit het vet! Een ander groot voordeel aan fonduen is dat je er van alles mee kunt opwarmen, van kaas tot chocolade.

Wat zullen we drinken…

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk compleet af van wat je in huis hebt gehaald en van wat je gasten willen drinken. Belangrijk is sowieso dat je glazen in huis hebt die inspelen op de dranken die je inschenkt. De kelk van een rode wijnglas hoort dan ook heel erg bol te zijn, die van een champagne flute juist weer dun en een glas voor je witte wijn zit daar ergens tussenin. Zodra je dit verschil (er)kent, kan er eigenlijk niks meer fout gaan!