Tips bij het kopen van een vloerkleed

De zomer komt er weer aan het dat betekent dat veel mensen zin hebben om hun huis eens goed op te ruimen. Nu de donkere wintermaanden achter ons liggen, voelen veel mensen de drang hun huis eens van boven naar onder op te ruimen of om hun interieur wat te veranderen. Leuk! Dit kun je natuurlijk groots aanpakken, door een nieuwe badkamer of keuken te plaatsen, maar wist je dat kleine veranderingen in je huis ook al voor een hele nieuwe look kunnen zorgen? Denk bijvoorbeeld aan nieuwe accessoires in je huis, zoals een nieuw vloerkleed. In dit artikel lees je enkele tips bij het kopen van een nieuw vloerkleed. Alvast veel shop-plezier!

Soorten vloerkleden

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende vloerkleden en het kan daardoor lastig zijn te bepalen welke jij nu wil hebben. Zo heb je rechthoekige vloerkleden, maar er zijn ook ronde, en daarnaast zijn ze er ook in verschillende kleuren en materialen. Er zijn allerlei zaken waar je rekening mee kunt houden.

Plaats van het vloerkleed

Er zijn verschillende plekken in je huis waar je goed een vloerkleed kunt plaatsen. Je hoeft dus niet alleen een vloerkleed te hebben in de zithoek van je huis, bij de bank en de tv, maar ook bijvoorbeeld in een hal kan een vloerkleed heel mooi staan. Het zorgt gelijk voor een mooie binnenkomer! Ook aan het voeteneinde van je bed kan een vloerkleed erg leuk staan. Dit zorgt voor een knusse sfeer in de slaapkamer. Maar ook bij je eettafel staat een vloerkleed mooi, het is helemaal in de mode om op die plek een vloerkleed te plaatsen. Wel is het dan belangrijk dat alle poten en stoelen op het kleed passen, ook wanneer deze niet aangeschoven zijn aan de tafel.

De maat van het vloerkleed

Allereerst is de maat van je nieuwe vloerkleed van belang. Je kleed moet namelijk niet te groot zijn voor in de kamer waar hij in komt te liggen, maar ook niet te klein. Wanneer je namelijk een te groot vloerkleed aanschaft, krijg je dat de kamer al gauw te vol lijkt. Dit zorgt voor een benauwd gevoel. Kijk dus goed naar de maten van de ruimte waarin je het vloerkleed wil leggen en bepaal dan welke maat het mooist daar staat. Ook zijn de maten van de meubels die op of rondom het vloerkleed liggen van belang. Een grote zithoek of eethoek bijvoorbeeld kan een groter kleed hebben dan een kleinere compacte ruimte.

De kleur van een vloerkleed

Qua kleuren zijn de opties eindeloos. Hierbij is het van belang dat je kijkt naar de rest van je huis; staat een felle print mooi of juiste en rustiger item? Dit is weer voor iedereen anders!