Wat is een waterontharder en hoe werkt het?

Gebruik je regelmatig specialistische schoonmaakmiddelen om de vlekken te verwijderen die worden veroorzaakt door kalkaanslag? Dat is vanaf nu verleden tijd. Er is een nieuwe innovatie op de markt die de kalk uit het water kan halen: een waterontharder genaamd. We vertellen graag wat meer over de werking van een waterontharder en de voordelen die het kan opleveren.

Wat is zacht water?

Water bevat van nature een verscheidenheid aan mineralen zoals calcium en magnesium. Of een watervoorziening als “hard” of “zacht” wordt beschouwd, hangt af van hoeveel van deze mineralen zich in uw water bevinden. Hoe meer mineralen hoe harder het water. Zacht water bevat minder calcium en/of magnesium dan hard water.

Is een waterontharder nodig?

Het is niet verplicht uw water te ontharden. De beslissing om te ontharden is een persoonlijke keuze die uw huis en het milieu kan beïnvloeden. Als de hardheid van uw water hoger is dan 7 korrels per gallon of 120 mg/L, dan heeft u misschien een waterontharder nodig om ervoor te zorgen dat uw toestellen goed werken en om de smaak, geur of het uitzicht van uw water te verbeteren.

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder heeft een aantal voordelen, de belangrijkste zijn:

  • Voorkomt de opbouw van mineralen (kalkaanslag) aan de binnenkant van leidingen en huishoudelijk apparatuur zoals waterkokers en wasmachines.
  • Verlengt de levensduur van sommige toestellen.
  • Vermindert of voorkomt minerale vlekken op glaswerk.

Ziet u het ook wel zitten om een waterontharder in huis te halen? Bel een waterontharder specialist en maak het water zachter, het is beter voor uw apparaten en voor uzelf. Waterontharding is een belangrijk proces, omdat tijdens dit proces de hardheid van het water in huishoudens en bedrijven wordt verminderd. Er zijn gevallen bekend waarin mensen met droge huidaandoeningen baat hebben gehad bij waterontharding, omdat zacht water vriendelijker is voor haar en huid.