Tips om je huis warm te houden

Wanneer de buitentemperaturen steeds kouder worden is het fijn als je binnen in je huis wel een comfortabele temperatuur hebt. Het liefst natuurlijk zonder een al te hoge energierekening. Om je te helpen bij het warm houden van je huis, geef ik je hier een aantal tips.

Ramen en gordijnen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ramen goed zijn afgesloten wanneer het koud is buiten. Warme lucht ontsnapt namelijk makkelijk via ramen naar buiten. Om ervoor te zorgen dat niet alle warme lucht verloren gaat, is het aan te raden om gordijnen voor je ramen te hangen. Profiteer van het gratis zonlicht en laat overdag de gordijnen open. Maar wanneer de zon weg is, is het belangrijk om je gordijnen weer dicht te doen. Zo helpen de gordijnen je bij het isoleren van je huis.

Inrichting kamer

Hoe mooi de inrichting ook is, het is niet gunstig om veel meubels en decoratie voor een radiator neer te zetten. Haal deze daarom ook weg om zoveel mogelijk warme lucht die van je radiator komt door de kamer te laten verspreiden. Het is zonde als je betaald voor warmte die je niet benut doordat de radiator wordt geblokkeerd.

Kies voor vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een goede manier om je huis te verwarmen en de warmte te behouden. Doordat je voeten warm zijn voelt de kamer al snel warmer aan dan dat hij is. Ook zorgt een vloerverwarming ervoor dat je een groot oppervlakte tegelijk kan verwarmen, hierdoor is een kamer sneller warm. Wanneer de vloer verwarmd is, blijft deze warmte langer in de vloer zitten. Hierdoor koelt de kamer minder snel af en kan je langer genieten van de warmte in je huis zonder extra energiekosten te betalen.