3 tips om geld te besparen in huis

Geld besparen is natuurlijk iets wat iedereen wel wil. Hoewel de vaste kosten in 2019 duurder worden zijn er wel verschillende manieren waardoor jij geld kan besparen. In dit artikel worden 3 manieren benoemt. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van internet, tv en bellen, verlagen van de energiekosten en besparen op de boodschappen.

Bundelen van internet, tv en bellen

Internet, tv en bellen zijn kosten die moeilijk te vermijden zijn. Ze zijn namelijk een belangrijk deel van ons leven geworden en we maken er dagelijks gebruik van. Toch is het wel mogelijk om te besparen op internet, tv en bellen. Zo kan je kiezen voor een alles-in-1 pakket bij één aanbieder. Dit is vaak een stuk goedkoper per maand dan als je internet, tv en bellen bij verschillende aanbieders hebt. Bovendien heb je contact en factuur met één aanbieder. Dit voorkomt gedoe en scheelt ook tijd. Er zijn veel aanbieders di een alles-in-een pakket aanbieden. Het kan daardoor lastig zijn om een goede keuze te maken voor het kiezen van een alles-in-een pakket. Gelukkig zijn er op het internet veel vergelijkingssites te vinden. Via deze link kom je op een vergelijkingswebsites dat een eerlijk advies geeft. Je hebt binnen een paar minuten de aanbieder die het meeste voldoet aan jouw wensen.

Verlagen van de energiekosten

Een andere manier om geld te besparen is om de energiekosten te verlagen. Dit is een simpele manier dat per maand wel veel geld kan schelen. Kies allereerst voor led verlichting. Dit is een stuk duurzamer. Doe daarnaast altijd het licht uit als het niet nodig is. Dit klinkt logisch, maar toch doet bijna niemand het. Waarschijnlijk wist je het niet, maar je kan ook geld besparen door te wassen op een lagere temperatuur. Zo is wassen op 60 graden een kwart duurder dan wassen op 30 graden. Toch handig om te weten als je er weer een nieuwe was ingooit. Een andere tip is om niet te vaak de drogen. Dit kost namelijk ook veel energie en bovendien gaat de kwaliteit van de kleren er ook op achteruit.

Besparen op de boodschappen

Besparen op de boodschappen is een zeer gemakkelijke manier om geld over te houden aan het einde van de maand. Kies allereerst niet altijd voor A-merken, maar vooral voor huismerken. Meestal is de kwaliteit van een huismerk helemaal niet veel minder dan de kwaliteit van een A-merk. Toch betaal je wel een stuk meer. Een andere effectieve manier om geld te besparen is om altijd voor 2 dagen te koken. Zo hoef je alleen maar één keer boodschappen te kopen. De laatste manier om geld te besparen is om naar low budget supermarkten te gaan.  De huismerken van deze supermarkten zijn vaak goedkoper dan van een duurdere supermarkt en hierdoor kan je ook tientallen euro’s per maand besparen.