Tips voor het inrichten van je home office

Steeds meer mensen gaan thuiswerken en daarbij is het wel fijn als je home office enigszins ingericht is. De belangrijkste tip als je je home office wilt inrichten is toch wel dat je er goed voor moet zorgen dat je je werkruimte en leefruimte zoveel mogelijk uit elkaar houdt. Wanneer je deze scheiding namelijk niet hebt, zul je al snel afgeleid worden door bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes die je nog moet doen. Je bent dan al snel niet meer met je hoofd bij je werk en kunt dan niet echt 100% geven. 

Een goede stoel

Verder is een goede bureaustoel ook enorm belangrijk. Dit is niet alleen omdat je comfortabel moet kunnen zitten, maar ook voor je rug is het enorm belangrijk. Als je langere tijd in dezelfde houding moet zitten, kan dit ervoor zorgen dat je al snel last van je rug gaat krijgen. Door te kiezen voor een goede stoel die naast comfort ook de juist steun biedt, kun je jezelf al een heel eind vooruit helpen als het op rugpijn aankomt. Hoe mooi een bureaustoel ook mag passen in je interieur, het praktische gedeelte is in dit geval een stuk belangrijker om over na te denken.

Voldoende licht

Een andere tip is dat je ook moet zorgen voor veel licht. Als je studeert of werkt tot in de late uurtjes, is het belangrijk hierbij goed licht te hebben van de juiste sterkte. Te scherp licht is niet goed voor je ogen en hoofd en te dof licht ook weer niet. Je zou eens kunnen kijken naar antieke en sfeervolle bureaulampen. Misschien dat er wel een leuke bureaulamp tussen zit die perfect in je interieur past. Hoewel licht belangrijk is, wil je natuurlijk geen foeilelijk lamp in je home office zetten. Hier is de combinatie van het esthetische en het praktische misschien iets makkelijker te combineren.

Multifunctionele meubels

Mocht je niet heel veel ruimte in je huis hebben voor je home office, dan kan het een idee zijn om te kijken naar multifunctionele meubels. Zo ga je zo efficiënt mogelijk om met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Meubels die multifunctioneel zijn kunnen je helpen alles strak en georganiseerd te houden en vooral belangrijk uit het zicht. Daarnaast helpt het je ook om al je spullen op de juiste plek te hebben liggen. Een vaste plaats voor je items zorgt voor minder chaos en helpt je je beter te focussen op je werk.