Tips voor Kerstcadeaus

De dagen zijn weer kort, het is vroeg donker en regelmatig moet er ’s ochtends flink gekrabd worden voordat je de auto in stap. Dat kan maar één dingen betekenen: het is winter. En als je winter zegt, zeg je in december ook automatisch Kerstmis. Het feest van het lekkere eten, Kerstbomen en lichtjes, maar natuurlijk ook van cadeautjes.

Je kunt ieder jaar wel met hetzelfde afgezaagde cadeautje aankomen, maar wat is er nu leuker dan een origineel en creatief cadeau? Hieronder vind je een aantal tips die voor inspiratie kunnen zorgen.

1.      Een speciaalbier pakket

De laatste jaren is het speciaalbier bezig met flinke opmars. Het gewone pils krijgt flinke concurrentie van een heel divers aanbod van speciaalbieren. Van lichte bieren tot de zwaardere en donkere bieren, er is voor iedereen wel een lekker biertje te vinden. En niet alleen leuk om aan je vriend of vader te geven, maar ook steeds meer vrouwen genieten van een lekker biertje. Zorg dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een heerlijke avond: stukje worst erbij, blokjes kaas en dan met een heerlijk biertje. Dat klinkt niet verkeerd toch?

2.      Bordspel

In de tijd dat we voornamelijk naar een beeldscherm kijken, is het verademing om eens een avondje iets anders te doen. Het is hartstikke gezellig om met een paar vrienden een avond aan tafel te zitten met een spannend bordspel. Het aanbod in bordspellen is reuze en voor ieder wat wils. Ga jij hysterisch die ene bekende actrice uitbeelden tijdens een potje 30 Seconds? Of verover jij liever de wereld tijdens een potje Risk? Ook voor niet direct spelletjesliefhebbers zijn er genoeg opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escape room die je thuis kunt spelen? Ideaal toch?

3.      Een boek

Het klink misschien niet heel origineel en misschien is het dat ook wel niet. Maar een boek krijgen blijft altijd leuk. Loop ook eens een tweedehandswinkel in om te kijken naar de boekencollectie. Grote kans dat daar genoeg boeken tussen staan die geschikt zijn om cadeau te doen en je betaald niet het volle pond van de boekhandel. En laten we eerlijk zijn, wat maakt het uit dat een boek al eens gelezen is? De inhoud blijft hetzelfde! Ga je voor een dikke pil waarin je helemaal kunt verdwijnen. Of is een kookboek wellicht iets om inspiratie op te doen voor volgende Kerst? Heb je het boek uit of doe je er vervolgens niets meer mee? Lever ‘m dan weer in bij de kringloopwinkel of bijvoorbeeld een rommelmarkt. Zo hebben anderen ook weer plezier van je boek!

4.      Foto

Tegenwoordig kun je je foto op de meest uiteenlopende producten en materialen laten drukken. Van mokken tot posters en van canvasdoeken tot op glas. Maar heb je wel eens gedacht aan een foto op hout? Het geeft een unieke uitstraling aan jouw foto. Ook zal het een uniek product zijn, want geen enkele houten plank is hetzelfde! Voordeel van een foto op hout is dat het vrijwel in ieder interieur een perfect aanvulling is, waarbij bij andere materialen dit nog wel eens wil botsen. Kies voor een onvergetelijk moment om te laten drukken op hout en gegarandeerd dat het cadeau een succes is!