Zo verklein je de kans op een inbraak tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer voor de deur! Voor veel mensen is deze vakantie een feestelijke periode, waarbij ze regelmatig buiten de deur zijn. Triest genoeg slaan inbrekers daarom in deze periode ook vaak hun slag. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips waarmee je de kans op een inbraak kunt verkleinen. Zo kun je, wanneer je erop uitgaat, met minder twijfel de deur achter je dichttrekken.

Zet de verlichting op een tijdschakelaar

inbrekers zijn over het algemeen sneller geneigd om woningen waar verlichting brandt over te slaan. En laat het branden van verlichting op tijdstippen dat je niet thuis bent nu heel eenvoudig zijn! Bij de bouwmarkt heb je al voor een paar euro een tijdschakelaar waarmee je kunt instellen wanneer het licht aangaat. Wissel daarbij regelmatig met de lampen en de tijdstippen, zodat er geen duidelijk patroon ontstaat.

Informeer de app-groep van de buurt

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp groep waarin ze elkaar op de hoogte houden van opvallende zaken die zich in de buurt afspelen. Wanneer je je buren vertrouwd, kun je in de appgroep benoemen dat je op vakantie gaat en of iedereen een oogje in het zeil wilt houden.

Leg kostbaarheden uit het zicht

Een tablet of laptop op de eettafel laten liggen, is geen goed idee als je inbrekers het idee wilt geven dat er bij jou thuis weinig te halen valt. Berg kostbaarheden daarom altijd op zodat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.

Vergeet de garagedeur niet!

Hoe goed je je woning ook hebt afgesloten, het heeft weinig zin als de garage aan je woning is verbonden en je de garagedeur niet goed hebt vergrendeld. Zorg daarom dat je de garagedeur met sloten hebt vergrendeld die van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn voorzien. Heb je daar geen geld voor? Leg dan bijvoorbeeld een stok in de rails van de garagedeur zodat de deur niet kan worden geopend. Zet daarbij een alarm in je telefoon om de stok bij thuiskomst weer uit de rails te halen, zodat in geval van nood je niet eerst met een stok moet gaan lopen rommelen voordat je de garage kunt verlaten.

Is je garagedeur eigenlijk al aan vervanging toe? Weet dan dat er vaak aanbiedingen zijn, waarbij je tegen een scherpe prijs je oude garagedeur kunt laten vervangen. Een voorbeeld vind je op de website van de Garagedeur Specialist: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-vervangen/

Kies voor sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

We hebben het al even aangestipt bij het vorige punt, maar sloten die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen hebben de voorkeur boven sloten die niet van dit keurmerk zijn voorzien. Heb je sloten die niet van dit keurmerk zijn voorzien? Ga dan naar een slotenspecialist en laat je adviseren over een passende oplossing. Nog een waardevolle tip om geld te besparen bij het vervangen van de sloten: vaak willen sloten specialisten de montage gratis doen als je alle sloten bij hen koopt.

Installeer sensorverlichting

Verlichting die plotseling aangaat op het moment dat de inbreker bij je deur probeert in te breken is natuurlijk het laatste dat de inbreker wilt. Het loont dan ook zeker om buitenverlichting met een sensor te kopen. Dergelijke verlichting kost vaak maar een paar tientjes (bekijk enkele voorbeelden), maar het afschrikwekkende effect op inbrekers is behoorlijk groot!

Schaf een deurbel met camera aan

Je ziet hier de laatste tijd steeds meer reclame voor: een deurbel met een camera die met je telefoon is verbonden zodat je, waar je ook bent, op je mobiel kunt zien wie er voor je deur staat. Bij diverse camera’s zit er zelfs een luidspreker bij, zodat je ook nog kunt praten. Als dat niet afschrikwekkend is voor inbrekers…

Deel je tip!

Heb je zelf nog een waardevolle tip die we nog niet hebben besproken? Schroom dan niet om ons een bericht te sturen. Voorzie je tip van een korte toelichting, zodat het voor al onze lezers duidelijk is wat je bedoelt. Bedankt alvast!