Top 5 producten voor een home gym

Ben je een fanatieke sporter en heb je geen zin om iedere keer naar de sportschool te gaan? Maak dan een home gym. Welke vijf producten zijn onmisbaar voor een goede home gym waar je iedere spiergroep kunt trainen? Je leest het in dit blog geschreven door Gewichten.com.

Top 5 producten

  • Dumbbells
  • Halterstang
  • Bumper plates
  • Halterbank
  • Power rack

Dumbbells

Bij een home gym zijn dumbbells onmisbaar. Met dumbbells kun je in principe het hele lichaam trainen. Bij het uitzoeken van dumbbells kies dan niet voor een te zwaargewicht. De zware oefeningen kun je beter met een halterstang trainen. Kies voor een gewicht waarmee je biceps en triceps goed kunt trainen. Heb je genoeg budget dan kun je uiteraard meerdere dumbbellsets kopen.

Halterstang

Een goede halterstang is nodig om de zware compound oefeningen te doen zoals clean & jerk, bench press, squat en de deadlift. Met deze oefeningen kun je veel kilo’s pakken hierdoor zijn dumbells minder geschikt. Kies altijd voor een olympische halterstang met 50mm schijven. Dit zijn hoogwaardige stangen waar je zwaar mee kunt trainen.

Bumper plates

Bij een halterstang horen natuurlijk schijven. Je kunt kiezen uit 50mm halterschijven maar wij adviseren om te kiezen voor bumper plates. Bumper plates zijn schijven die zijn duurzamer en zachter dan normale schrijven. Hierdoor gaat je vloer niet kapot mocht je de stang eens te hard laten vallen.

Halterbank

Als je een halterbank hebt kun je veel meer oefeningen doen met je dumbbells en halterstang. Kies voor een verstelbare halterbank zodat je inline en decline (schuin) kunt trainen. Met name de bench press is een belangrijke oefeningen waarvoor je een halterbank nodig hebt.

Power Rack

Een Power Rack is heel handig zodat je de halterstang in het rek kunt hangen. Anders is het heel lastig om thuis zwaar te squaten bijvoorbeeld. Daarnaast kun je de halterbank tussen de Power Rack schuiven zodat je ook tijdens het bankdrukken de halterstang kunt plaatsen op het rek.

Als je al deze producten thuis hebt staan kun je alle oefeningen doen die je ook in de sportschool kunt doen. Het enige dat je soms nog nodig zal hebben zijn zwaardere dumbbells of meer schijven. Wil je gewichten kopen? Bekijk dan Gewichten.com.