Waarom een verhuurmakelaar inschakelen?

Een verhuurmakelaar voor jouw woning
Wanneer je eigenaar bent van een woning die je niet zelf bewoont, dringt de vraag zich op wat je met het betreffende pand zal gaan doen. Vaak staan eigenaars ietwat weigerachtig tegenover het idee van verhuren. Dit brengt immers een boel werk met zich mee, er moeten geschikte huurders gevonden worden en je moet de verhuur op regelmatige basis kunnen opvolgen. Voor al deze zaken, kan je beroep doen op een verhuurmakelaar die alle formaliteiten van je overneemt.

De geschikte huurders vinden
Vanuit zijn kennis en ervaring, weet een verhuurmakelaar hoe hij je woning het beste op de markt kan brengen. Hij zorgt voor advertenties via de juiste kanalen en komt zo in contact met potentiële huurders. Na een bezichtiging van de woning door de kandidaat huurders, zal hij de achtergrond van deze geïnteresseerden nagaan en kijken of dit de juiste huurders zijn voor jouw woning. Hierbij zal bijvoorbeeld gekeken worden naar de financiële situatie en de gezinssamenstelling. Je wilt betrouwbare huurders die hun verplichtingen nakomen en door deze screening worden eventuele risico’s opgespoord.
Eenmaal jij jouw goedkeuring gegeven hebt, zal de makelaar overgaan tot het opmaken van de verhuurcontracten die voldoen aan alle wettelijke regelgevingen. Dit om ervoor te zorgen dat zowel jij als je huurder een degelijk en waterdichte overeenkomst hebben.

Opvolging
Eenmaal je woning verhuurd is, is het werk nog niet ten einde. Je makelaar zorgt ervoor dat alle financiële verplichtingen worden nagekomen en dat jij hier geen omkijken naar hebt. 
Uiteraard reken je op een lange en duurzame overeenkomst, toch kan het zijn dat er op de weg obstakels optreden. Bij een geschil tussen jou en je huurder, zal je makelaar optreden als tussenpersoon en trachten een oplossing te zoeken waar beide partijen zich kunnen in vinden. Vaak gaat dit over zaken die vrij makkelijk zijn op te lossen maar waar de hulp van een derde, die de zaken objectie bekijkt, een heuse meerwaarde kan betekenen.
Periodiek zal je makelaar de woning bezoeken en nagaan of je huurders de woning goed onderhouden en of er geen schade te melden valt. In geval van schade, zal hij ervoor zorgen dat de juiste stappen ondernomen kunnen worden.

Verhuren met een gerust hart 
Zoals bovenstaande aantoont, kan je makkelijk je woning verhuren zonder er zelf al te veel tijd en energie in te moeten investeren. Door het inschakelen van een makelaar geniet je van de voordelen die het verhuren met zich meebrengt maar kan je de lasten grotendeels uit handen geven. Een ideale oplossing voor wie liever geen afstand wil doen van zijn woning, maar het toch een goede bestemming wil geven.